Újabb díjjal ismerték el a Toyota aktív biztonsági rendszereit

A Toyota újabb elismerést kapott a jövőbemutató vezetéstámogató rendszereket és aktív biztonsági rendszereket csokorba foglaló Toyota Safety Sense rendszer széles körű bevezetéséért: ezúttal az AUTOBEST neves szakújságírókból álló harmincegy tagú nemzetközi zsűrije ítélte a Toyotának a rangos 2017-es SAFETYBEST díjat.

Az AUTOBEST zsűrije – amelyben 31 neves európai autós újságíró foglal helyet – kitüntette a Lexus prémium márkát is jegyző Toyotát, amiért szinte minden autójában alapfelszereltségként kínálja a fejlett Toyota Safety Sense rendszert.

“A döntőbírókat különösen az a gyorsaság nyűgözte le, amellyel a Toyota a teljes termékkínálatában bevezette ezt a biztonsági csomagot. Az Európában forgalmazott Toyotáknak ma már 92 százalékát felszerelik a Toyota Safety Sense rendszerrel, ami még a kedvező árú Yaris modellcsaládban is mindegyik változatban megtalálható.” – olvasható az AUTOBEST értékelésében

A Toyota elkötelezetten dolgozik a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtésén. A vállalat – amelynek végső célja a balesetek számának nullára csökkentése – szilárdan hisz abban, hogy a közlekedésbiztonság csak úgy javítható hatékonyan, ha mindenki számára hozzáférhetővé válnak az olyan fejlett biztonsági rendszerek, mint a Toyota Safety Sense (a Lexus prémium márka esetében pedig a még ennél is fejlettebb, világelső technológiákat felvonultató Lexus Safety System). Minden Toyota-modell felszereltségében megtalálható a városi funkcióval kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszer (PCS) és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA). A milliméteres hullámhosszú radarral felszerelt modellekben a Toyota Safety Sense a fentieken kívül adaptív sebességtartó automatikával (ACC) és a PCS gyalogos-felismerő funkciójával is kiegészül. Bizonyos modellekben a biztonságot javító és a vezető munkáját megkönnyítő megoldások közt szerepel még az automatikus távolságifény-vezérlés (AHB) és jelzőtábla-felismerés (RSA) is. A legfrissebb japán tanulmányok szerint a Toyota Safety Sense 50 százalékkal hatékonyabban előzi meg a ráfutásos baleseteket, mint azok az autók, amelyeket nem szerelnek fel ilyen technológiával.

Rendkívül fontos visszacsatolás számunkra az AUTOBEST elismerése, amely jelzi, ügyfeleink mellett a szakma is fontosnak tartja az általános közlekedésbiztonság terén tett erőfeszítéseinket. A jövőbemutató vezetéstámogató technológiák és aktív biztonsági rendszerek széles körben elérhetővé tétele a Toyota Safety Sense és a Lexus Safety System révén ugyanis nem csupán a Toyotát és Lexust választó ügyfelek, de preventív módon a forgalomban résztvevő többi szereplő, így a gyalogosok, kerékpárosok, motorkerékpárosok és a többi autós biztonságát is növeli.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

Top