15 magyar olimpikon tokiói felkészülését támogatja a Toyota

A Toyota és a MOB bejelentette, hogy a Toyota 15 hazai sportoló tokiói olimpiára való felkészülését segíti egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR rendelkezésre bocsátásával. Az olimpiai és paralimpiai játékok világszintű mobilitási partnereként és a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatójaként a környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota az olyan, olimpia szellemisége előtt tisztelgő globális megmozdulások mellett, mint az inspiráló ’Vágj bele a lehetetlenbe’ elnevezésű kampány, a magyar olimpikonok közvetlen támogatásából is kiveszi a részét.

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota 2016-ban nyolc évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett, járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat. Ennek az együttműködésnek a jegyében jelentette most be a MOB és a prémium márkájával, a Lexus-szal együtt a hazai környezetbarát hibrid elektromos értékesítések négyötödét jegyző Toyota, hogy a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülésük támogatására 15 magyar olimpiai kerettag sportoló kap használatra egy-egy hibrid Toyota C-HR-t. Az ünnepélyes átadón, amelyre május 8-án, a Nagytétényi Kastélymúzeumban került sor, 10 magyar olimpikon vehette át új hibrid elektromos autóját, a további 5 támogatott olimpikon nevével kapcsolatban a MOB és a Toyota későbbi időpontban ígért tájékoztatást. Az eseményen részt vett Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Vékássy Bálint főtitkár is.

„A MOB célja, hogy az olimpiai mozgalom támogatói minél szélesebb körben nyújtsanak szolgáltatásokat az ötkarikás játékokra készülő sportolóknak. Ennek egyik jó példája az utazásuk elősegítése, amiben a Toyota kiváló partnere a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Az innovatív megoldásokkal ellátott, korszerű, biztonságos, környezetbarát gépjárművek biztosan jó kiszolgálói lesznek a tokiói olimpiai kerettagok mindennapjainak. Hamarosan kezdődik a kvalifikációs időszak, bízunk benne, hogy a sportolók eredményei rászolgálnak a hosszú távú együttműködésre is.” – fogalmaz Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.

Az esemény keretében az alábbi ígéretes magyar olimpikonok vehették át környezetbarát hibrid elektromos Toyota C-HR-jüket:

  • Gyurátz Réka (atlétika)
  • Halász Bence (atlétika)
  • Lőrincz Viktor (birkózás)
  • Barka Emese (birkózás)
  • Gercsák Szabina (judo)
  • Cirjenics Miklós (judo)
  • Lucz Dóra (kajak-kenu)
  • Molnár Péter (kajak-kenu)
  • Kasza Róbert (öttusa)
  • Kardos Botond (torna)

„Az olimpiai és paralimpiai mozgalom támogatójaként mindennél többre tartjuk az emberi mozgás csúcsteljesítményeit. Ezek a sportolók újra és újra emlékezetünkbe idézik, hogy szenvedéllyel és kitartással nem létezik elérhetetlen cél. Mindent megteszünk az emberekben rejlő lehetőségek felszabadításáért, ezért is vagyunk hihetetlenül büszkék arra, hogy a NOB világszintű mobilitási partnere, és a MOB platina fokozatú támogatója lehetünk. Az olimpia az emberi mozgás legnagyszerűbb, világra szóló ünnepe. Itt tapasztalhatjuk meg a sport igazi erejét: az erőt, ami kihívások elé állít, ösztönöz és – ami a legfontosabb – egyesít minket.” – fogalmaz László Richárd, a Toyota Central Europe magyarországi divíziójának igazgatója.

„Az olimpikonok ember feletti teljesítménye milliók számára szolgál inspirációul világszerte és hazánkban, hogy hagyják maguk mögött a lehetetlent, és tegyenek meg mindent álmaik eléréséért, függetlenül attól, milyen körülmények között élnek és készülnek fel. Atlétáink minden eredménye számunkra is győzelmet jelent: végtelenül lelkesít bennünket, ahogy fáradhatatlanul küzdenek, hogy valamennyi akadályt legyőzve valóra váltsák azt, ami elképzelhetetlennek tűnik. Ez előtt a szellemiség előtt tiszteleg a Toyota globális ’Vágj bele a lehetetlenbe’ elnevezésű kampánya, és ez előtt hajtunk fejet mi is azzal, hogy 15 hazai olimpikon reménység felkészülését támogatjuk a környezetbarát hibrid C-HR modellek rendelkezésre bocsátásával. Az olimpiai mozgalom és a magyar olimpikonok számos lelkesítő és motiváló történettel gazdagítottak bennünket az elmúlt évtizedekben – elég, ha csak a legutóbbi váratlan téli olimpiai sikerekre gondolunk – bízunk benne, hogy a most támogatott sportolóknak lehetőségük lesz hasonlóakkal szolgálni a jövőben.”- teszi hozzá László Richárd.

A Magyarország történetének legnagyobb egészségvédelmi szűrőprogramját is támogató, a környezetbarát, a városi közlekedés során akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemmódban, károsanyag-kibocsátás- és fogyasztásmentesen közlekedő hibrid elektromos autók értékesítéseit toronymagasan vezető Toyota említett ’Vágj bele a lehetetlenbe!’ elnevezésű kampánya olimpikonok, paralimpikonok és hétköznapi sportolók történeteit osztja meg az emberekkel: történeteket a kitartásról, a kemény munkáról és a céltudatosságról. A kampány hűen tükrözi a Toyota hosszú távú elkötelezettségét egy befogadóbb és fenntarthatóbb társadalom megteremtésére, ahol a megfelelő eltökéltséggel – és a Toyota technológiáinak segítségével – mindenki megvalósíthatja álmait. A több médiafelületen is futó globális kampány két kreatívjának alapgondolata az emberi szellemet tápláló “inspiráció”, ami megteremti a “bizonyítékot”, például a Toyota ötleteit, amelyek segítik az emberek szabad mozgását.

Néhány Toyota C-HR-t kapott olimpikon személyes gondolatokat is megosztott a támogatás kapcsán, az alábbiakban az ő szavaik olvashatóak.

Gercsák Szabina: „Nagyon szeretek vezetni. Otthon van is egy autóm, amit nem szívesen hagyok el, de ezért a Toyotáért bármit elhagynék! Nagyon örülök neki, hogy részese lehetek egy ilyen programnak, és hogy gondolt rám a szövetség és a MOB. Nagyon nagy élmény volt egy ilyen különleges helyen átvenni egy ilyen szép autót.”

Barka Emese: „Nem mondanám az autók szerelmesének magam, viszont nagyon örültem, amikor kiderült, hogy beválasztottak azok közé a sportolók közé, akik ilyen lehetőséget kapnak. Nekem ez egy nagyon nagy segítség lesz, hiszen rengeteget utazok edzésről edzésre, gyógytornára, pszichológushoz a városon belül, úgyhogy nagyon nagy hasznát fogom venni.”

Kasza Róbert: „Nagyon jó helye lesz nálunk az autónak, már mutogattam is a két kisfiamnak az utcán hogy ‘nézzétek, apa ilyen autót fog hazahozni!’. A nagyobbik fiam már három és fél éves, úgyhogy ő már nagyon várja, a kisebbik még csak 8 hónapos, szóval neki hiába mutogattam, ő még annyira nem értékelte.”

Lucz Dóra: „Nagyon örülök ennek az autónak, habár igazából nem vagyok egy nagyon nagy ’autó-fan’. Mindenképp nagyon nagy segítség a MOB-tól illetve a Toyotától, hiszen így nem kell majd mindig kölcsön kérnem anya vagy apa autóját, hanem tudom használni a sajátomat. Emellett tényleg egy elismerés is valamilyen szinten az, hogy engem választottak ki a kajakos lányok közül.”

Top