Odavannak az ügyfelek a Lexusok utasteréért (is)

A Lexus ismét lehengerlő sikert aratott neves brit Auto Express magazin Driver Power Award ügyfél-elégedettségi felmérésen. A küzdelemből idén is Toyota premium márkája, a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autóiról ismert Lexus került ki győztesen, az ügyfelek a hibrid hajtás mellett odavoltak a Lexus modellek utasteréért is.
A rangos Driver Power felmérés egyedülálló lehetőséget kínál az autótulajdonosok számára, hogy elmondják véleményüket saját autójukról azoknak, akik ilyen modell megvásárlását fontolgatják. A minden évben elkészített elégedettségi felmérés nagyon alapos: a tulajdonosok 9 kategóriában, összesen 31 különféle területen értékelhetik autóikat. Ha egy autógyár a Driver Power győzelmi trófeájára áhítozik, akkor semmiféle bakit nem engedhet meg magának, ráadásul az idei mezőny különösen kemény volt.

A japán luxusautó gyártó zsinórban másodszor aratja le a babérokat és végzett a legjobb autógyártóként az Auto Express Driver Power felmérésén. A válaszadók szinte egyöntetű véleménye szerint a Lexus NX, az RX luxus crossoverek és az IS luxus szedán kínálja a legjobb utasteret, és tulajdonosaik külön kiemelték a kabin minőségi kidolgozását és dizájnját. Mindez különösen izgalmas annak fényében, hogy a Lexus olyan márkákat utasított maga mögé, mint az Audi, a BMW és a Mercedes, amelyek mind arról közismertek, hogy csúcsminőségű az utasterük. A japán márka a Driver Power ’biztonság’ kategóriájában is első lett, mivel autóiban számos fejlett biztonsági rendszer működik.

A környezetbarát, a városi közlekedés során akár 50-70%-an tisztán elektromos, károsanyakibocsátás és fogyasztás mentes közlekedést lehetővő tévő öntöltő hibrid elektromos hajtás területén megszerzett szakértelmének ismeretében nem meglepetés, hogy a Lexus extrém magas előnnyel lett első a ’motor és sebességváltó’ kategóriában is. A tulajdonosok imádják Lexusuk csendes és kifinomult működését, és mindezt magasabb pontszámokkal értékelték, mint sok fontos német vetélytárs esetében. A márka a ’rugózás és irányíthatóság’, valamint a ’praktikum’ szekciókban is dobogós helyen végzett.

Ám a legmeggyőzőbb dolog, hogy a Lexus a megbízhatóság és a gyártási minőség szempontjai szerint is első lett. Ez a Driver Power egyik legfontosabb kategóriája, és az autótulajdonosok nagyon kritikusak tudnak lenni, ha valami elromlik –  a Lexus viszont magabiztosan hozta az első helyet a felmérésen. Összegezve: a Lexus-tulajdonosok nagyon kevés dolgot kifogásolnak, ezért a márka a Driver Power összes kategóriájában kiemelkedően szerepelt.

Top