Tommi Mäkinen visszatér a raliba a Toyotával

Tommi Mäkinen neve a múltban összefonódott a Mitsubishivel, amelyet az ő nevét viselő Lancer Evolution sorozatok mellett a gyártó polcain díszelgő WRC győzelemért járó trófeák is bizonyítanak, rajta a pilóta nevével. Mäkinen most visszatér a raliba, méghozzá a Toyota oldalán, csapatvezetőként.

A Toyota utoljára 1999-ben próbált visszatérni a Rali Világbajnokság (WRC) világába, most viszont teljes erőbedobással teszi ezt a márka. A csapat – élén a sokat tapasztalt Tommi Mäkinennel – már javában készülődik Finnországban a nagy dobásra. Ehhez a Yaris adja majd az alapokat – persze a külső nyomokban hasonlít még a népszerű kisautóra, belül és a lemezek alatt azonban vérbeli versenytechnika rejlik majd.

Jelenleg 40 fős csapat készíti elő a 2017-es visszatérést, a létszám azonban megduplázódik majd az elkövetkező 12 hónapban. A pilótákról egyelőre még nincs információ, de Mäkinen bizakodó. „Nagyon jól érzem magam a csapatban és abszolút magabiztos vagyok a jövővel kapcsolatban,” nyilatkozta a brit Autocar magazinnak. „Reméljük, hogy nyerni tudunk. Én bizton remélem. De sosem lehet tudni. A WRC egy nagy bajnokság, hosszú út, amely sohasem könnyű.

A Yaris versenyautó motorja egyébként Kölnből érkezik majd, a lengéscsillapítók a Bostól érkeznek, a fékek az Alcon jóvoltából gondoskodnak a lassulásról, a váltó pedig Xtrac gyártmányú lesz. Igazi európai koprodukció lesz tehát a még fejlesztés alatt álló autó, amelynek jó pilótákkal és egy kis szerencsével minden esélye meglesz a győzelemre.

 

Forrás: autopult.hu

Top