Visszatérhet a Toyota Supra

Hosszú évek óta hallani, hogy a Toyota sportkocsi-legendája, amelyet már tizennégy éve nem gyártanak, feltámadhat. Van is egy közös projektjük a BMW-vel, de eddig csak a legmegszállottabb rajongók hittek benne, hogy a Supra név ismét felkerülhet egy arra méltó járműre.

A Toyota most tápot adott a találgatásoknak, hisz miután 2014-ben Észak-Amerikában már levédették a Supra márkajelzést, az idén ugyanezt tették Európában is. Ez önmagában persze még semmire nem bizonyíték, de az sem titok már egy ideje, hogy a BMW Z4-et váltó Z5 fejlesztésébe a Toyota is beszállt – úgy tudjuk, közösen tervezik a típust, amely hathengeres, soros, turbós orrmotorjával épp úgy passzol a Supra-hagyományba, mint a BMW-ébe. Ha igazak a korábbi hírek, 2017 második felében már be is mutatkozhat az új Toyota-BMW, amelyet 2018-tól gyárthat egy harmadik vállalat, az osztrák Magna-Steyr, ahol durván évi 60 ezer autó elkészítésére rendezkednek be.

A japán vállalatóriásnak ugyan aligha hoz majd hasznot egy ilyen típus, mégis nagy szükség van rá, hogy megmutassa a cég, a Toyota nem csak unalmas átlagautók gyártásával foglalkozik. A GT86 nagy lépés volt ebbe az irányba, de poszterautónak egy nagyobb, erősebb, látványosabb gép sokkal alkalmasabb volna.

forrás: totalcar

Top