Immáron hivatalos: Juho Hänninen a Toyota Gazoo Racing WRC csapat 2017-es pilótája!

A TOYOTA GAZOO Racing bejelentette, hogy, hogy színeiben a finn pilóta Juho Hänninen, valamint navigátora, Kaj Lindström vesz részt a 2017-es FIA WRC rali világbajnokságon.

@World

A négyszeres WRC világbajnok Tommi Mäkinen vezetése alatt a TOYOTA GAZOO Racing WRC csapat az év eleje óta szakadatlanul dolgozik a Yaris WRC fejlesztésén és tesztelésén. Az intenzív fejlesztési programban hivatalos tesztpilótaként részt vevő Juho Hänninen remekül megérti a TOYOTA GAZOO Racing céljait – a mind tökéletesebb autókat fejlesztését -, így a magától értetődő volt a döntés, hogy ő képviselje a japán márkát annak első FIA WRC rali világbajnoki évadában. Juho egyéves szerződést írt alá, amely a 2017-es éven túl is meghosszabbítható. Miután 2010-ben megnyerte az IRC interkontinentális ralibajnokságot, Juho tovább fokozta lendületét: 2011-ben elhódította az FIA S-WRC bajnoki címet, majd egy évre rá Európa-bajnok lett. 2013-ban és 2014-ben a legfelső kategória számos versenyén részt vett, lenyűgöző teljesítményt nyújtva olyan ralikon, mint a svéd, a lengyel vagy a finn rali. A TOYOTA GAZOO Racing WRC csapat színeiben a 2017-es évad összes versenyén rajthoz áll navigátorával, Kaj Lindströmmel.

„Olyan ez, mint egy valóra vált álom! Az, hogy egy egész évre egy ilyen óriási potenciállal bíró gyári csapathoz szerződhetek, hatalmas lehetőség a számomra. Az autó első tesztjétől fogva dolgozunk együtt, ami a felkérést még izgalmasabbá, engem pedig még motiváltabbá tesz. A Yaris WRC hihetetlen autó. Alig várom, hogy elindulhassunk a Monte-Carlo ralin!” – fogalmaz Hänninen.

Processed with MOLDIV

Tommi Mäkinen, a TOYOTA GAZOO Racing WRC csapat főnöke elégedett volt, hogy Juhóra esett a választás. Ahogy ismételten elmondta, a 2017-es szezon mindenekelőtt tanulóév az egész csapat számára.

„Amikor Juho a csapathoz került, hihetetlenül motivált és aktív volt. Emellett pontosan tisztában volt azzal, hogy nem akarunk félmegoldásokat, és hogy a 2017-es szezon arról fog szólni, hogy beleszokjunk a WRC-be, ráhangolódjunk a bajnokságra. Jelentős WRC tapasztalattal rendelkezik, és biztos vagyok abban, hogy mivel a kezdetektől fogva ő fejlesztette a Yaris WRC-t, senki sem ismeri nála jobban az autót. Ezért szerintem ő a tökéletes választás számunkra. Tudom, hogy a csapat minden egyes tagja teljes erőbedobással küzd azért, hogy mindazt a rengeteg időt és energiát, amit az elmúlt hónapok során a projektre fordítottunk, sikerre váltsuk.” – hangsúlyozza Mäkinen.

„Örömömre szolgál, hogy 2017-ben Juho is tagja lesz csapatunknak. A projekt első pillanatától fogva részt vett a Yaris WRC fejlesztésében. Nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele. A lehető leghamarabb szeretnénk dobogós helyezést elérni, és szüntelenül arra törekszünk, hogy mind tökéletesebb autókat fejlesszünk.” – teszi hozzá Koei Saga, a TOYOTA GAZOO Racing Factory igazgatója és műszaki vezetője, a TOYOTA GAZOO Racing WRC csapat helyettes főnöke.

toyota_yaris_wrc_5

Juho Hänninen

Született: 1981. július 25. (35 éves)

Nemzetiség: finn

Pályafutás:

  • 2001: első rali verseny, SM Valvoline rali (Finnország)
  • 2006: első WRC rali, Svéd-rali
  • 2008: első győzelem, Orosz-rali (IRC; Peugeot 207 S2000)
  • 2010: IRC bajnok (Skoda Fabia S2000)
  • 2011: FIA SWRC bajnok (Skoda Fabia S2000)
  • 2012: FIA ERC bajnok (Skoda Fabia S2000)

WRC statisztikák:

  • WRC rajtok száma: 43
  • Pontok száma: 54
  • Szakaszgyőzelmek száma: 3

 

Forrás: TCE

Top