Genfben jön a nagyteljesítményű Yaris

A Toyota a közelgő Genfi Autószalonon (2017. március 9-19.) mutatja be népszerű kisautója, a Yaris új, nagy teljesítményű változatát. A kiállításon a Monte Carlo Rallyn már bizonyított, és épp a svédországi megmérettetésre készülő Yaris WRC is látható lesz, így a két új modell várhatóan méltóképpen képviseli majd a Yaris-kínálat dinamizmusát.

A 3 ajtós karosszériaváltozatra épülő és erőteljes, több mint 210 lóerős motorral felszerelt új, nagy teljesítményű Yaris az a láncszem, ami Yaris WRC rallyautót összeköti a Yaris jól ismert modellkínálatával.

Ez által inspirálva a formatervezők a teljes Yaris-kínálat dizájnjában hasonló módosításokat vezetnek be: a modell új orrkialakítást kap, megváltozik a hátsó rész stílusa, és az utastér is modernebb lesz. Az esztétikai változásokon túl számos műszaki változás is várható, amelyek érezhetően javítják az utasok kényelmét és az autó vezethetőségét.

E változások révén a teljes Yaris-kínálat frissebb megjelenésűvé és határozottabb kiállásúvá válik – beleértve a Yaris Hybridet is. A Toyota hibrid hajtású kisautója még mindig egyedülálló ajánlatnak számít a B-szegmensben, és ez a változat teszi ki a Yaris európai értékesítésének több mint 40 százalékát. A Magyarországon is szegmensének előkelő helyén álló Yaris tavalyi értékesítéseiből egyébiránt 20,4%-ot tett ki a hibridek aránya.

„Sokak által ismert tény, hogy a versenysportok, és különösen az autó, és az azt hajtó technológia minden elemét a legváltozatosabb terep- és időjárási körülmények között próbára tevő Rally Világbajnokság az autógyártók számára ideális lehetőséget biztosít jövőbeni fejlesztéseik és leginnovatívabb technológiáik tesztelésére. Az itt a legkeményebb kihívásoknak is megfelelő technológiák később kisebb nagyobb módosításokkal visszaköszönnek az utcai autókban is.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.


„Éppen ezért a Toyota számára rendkívüli lehetőség, hogy 17 év után ismét megmérettetheti magát a Rally Világbajnokág futamain, az pedig külön inspiráló, hogy már a legelső, évadnyitó futamon is remekül helyt állt a gyári csapat, a második helyet szerezve meg. Fontos számunkra ugyanakkor az is, hogy ügyfeleink is szembesülhessenek a versenysport hihetetlenül inspiráló szellemiségével, ezért nagy öröm számunkra, hogy Genfben nem csupán a Yaris új teljesítményautó változatát mutathatjuk be, de a nagyközönség megismerkedhet az újrafogalmazott, továbbfejlesztett és még dinamikusabbá váló teljes Yaris kínálattal.”
– teszi hozzá a szakember.

 

Top