Izgalmas újdonságokkal érkezik Genfbe a Toyota

A világ vezető hibrid gyártója, a környezetbarát technológiáiról és innovatív műszaki megoldásairól ismert Toyota a 2017-es Genfi Autószalonra is izgalmas újdonságokkal készül. A tavalyi évben a magyarországi piacon is látványos növekedést elkönyvelő autógyártó itt tartja majd a 2030-ra megálmodott városi közlekedési megoldása, az i-TRIL Concept világpremierjét, ám az izomautók és a motorsportok szerelmesei sem csalódnak majd: az új Yaris mellett ott lesz a standon a Toyota autentikus, új izomautója, a Yaris GRMN, de kiállításra kerül majd a Toyota A TOYOTA GAZOO Racing teljes flottája, köztük a Yaris WRC, a TS050 Hybrid és a Dakar Hilux is.

A március 7. és 19. között megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon a Toyota bemutatja az új, 2017-es Yarist, valamint a rendkívül népszerű, szegmensének előkelő helyén álló modell sportos változatát, a Yaris GRMN modellt. A Toyota standján ünnepli világpremierjét az i-TRIL Concept, és a látogatók a TOYOTA GAZOO Racing teljes flottáját is megcsodálhatják.
Az új, nagymértékben megújított Yaris modellcsalád újabb lendületet ad a Toyota kis ferdehátúja sikersorozatának, hiszen az új változat dinamikusabb külseje és felfrissített utastere vonzóbb, mint valaha. A Yaris kínálatában megjelenik egy nagy teljesítményű modell, a Yaris GRMN is, amelynek születését az inspirálta, hogy a Toyota a Yaris WRC versenygéppel 2017-ben visszatér a Rally Világbajnokságra. Az autót az teszi különlegessé a ferdehátú izomautók mezőnyében, hogy 1,8 literes erőforrása kompresszoros feltöltéssel állítja elő a több mint 210 lóerős teljesítményt.

Az i-TRIL Concept világpremierje is izgalmas szenzációnak ígérkezik. A Toyota Motor Europe (TME) és a vállalat nizzai formatervező stúdiója, az ED² közös munkájával kifejlesztett, elektromotoros hajtású tanulmányautóban a Toyota kutatómérnökeinek számos innovatív ötlete ölt testet, jól példázva, hogy a márka hogyan törekszik egyre környezettudatosabb közlekedési megoldásokra. Az 1+2 üléses elrendezésű, Active Lean technológiájú, önvezető üzemmódra is alkalmas i-TRIL Concept használható alternatívája lehet az A és B szegmensekben kínált autóknak, az egyéb elektromos hajtású járműveknek, sőt még a motorkerékpároknak is, hiszen még kis sebesség mellett és a zsúfolt városi forgalomban is élvezetesen vezethető.

Végül pedig, de nem utolsó sorban a Toyota standján a TOYOTA GAZOO Racing teljes versenyautó-flottája is látható lesz. Azzal, hogy rajthoz áll a világ legkeményebb versenysorozatain – például a FIA Rally Világbajnokságon (WRC), a FIA Hosszútávú Világbajnokságon (WEC) és a Dakaron –, a Toyota a határhelyzetekben is próbára teszi autóit, hogy a tapasztalatokból okulva egyre jobb és jobb járműveket építhessen.

 

Top