Genfben is ott lesz a Lexus RC F GT3 versenygép

 

A vadonatúj RC F GT3 versenygép, amely több amerikai és japán bajnokságon is rajthoz áll, és kontinensünkön is indul néhány versenyen a Genfi Autószalonon lesz először látható Európában.

A Lexus 2017-ben immár az RC F GT3 géppel is megjelenik a versenypályákon, tovább erősítve márkaimázsát a motorsport egyre gyarapodó rajongói táborában.  A vadonatúj autó most szerezte meg a sportágat irányító szervezet, a FIA homologizációját, így rajthoz állhat az amerikai és japán bajnokságokon, sőt az évadban több európai futamon is indul majd. Az USA-ban a Lexus két Lexus RC F GT3 versenyautót biztosít a 3GT Racing csapat számára, amely az IMSA WeatherTech SportsCar Championship sorozat GTD osztályában fog versenyezni. Japánban az LM Corsa csapat áll majd rajthoz két ilyen autóval a Super GT sorozat GT300 osztályában. Európában két csapat, a Farnbacher Racing és az Emil Frey Racing versenyzett tavaly a VLN Hosszútávú sorozatban RC F GT3 prototípusokkal; fejlesztőmunkájuk idén is folytatódik, hogy a jövőben még jobb eredményeket érhessenek el az európai GT3 futamokon. A csapatok 2017-ben is rajthoz állnak bizonyos európai versenyeken, többek közt a Nemzetközi GT Open sorozat egyes futamain.

Tavaly a Lexus volt az első ázsiai autógyártó, amely győzelmet aratott a VLN Hosszútávú sorozatban; az RC F GT3 prototípus első helyezést ért el az október 8-i Nürburgring Nordschleife futamon. A Lexus tavaly egy másik versenyutójával, az RC F modellből kialakított GT500 géppel is kimagasló eredményeket ért el. A 2016-os RC F GT500 uralta a japán Super GT sorozat mezőnyét, és a SARD csapat, illetve Heikki Kovalainen és Kohei Hirate pilóták mind csapatszinten, mind pedig egyéniben bajnoki címet szereztek a GT500 kategóriában.

 

MŰSZAKI ADATOK
Jármű neve LEXUS RC F GT3
Motor 5,4 literes V8
Teljesítmény 373+ kW (500+ LE)
Nyomaték nincs adat
Sebességváltó 6 fokozatú szekvenciális versenyváltó
Kerekek 13×18 ft, 13 x 18 rr – kerékagy-rögzítésű
Fékek acél féktárcsák
Tengelytávolság 2730 mm
Hosszúság 4845 mm
Szélesség 2030 mm
Magasság 1270 mm
Menetkész tömeg 1.300 kg

Top