A Lexus RX bekerült a legújabb Transformers filmbe

Február elején, az amerikai Super Bowl döntőjének reklámszünetében volt először látható a ’Transformers: Az utolsó lovag előzetese, amely alapján a film a sorozat talán eddigi leglátványosabb részének ígérkezik. A trailerben néhány akciódús képkockára feltűnik 4 éjfekete Lexus RX is.

Néhány pillanatra több Lexus RX is feltűnik a legújabb Transformers mozi előzetesében, a filmben ezeket az autókat kormányzati célokra használják. A jelenetből az is kiderül, hogy a kormányzati ügynököket elképesztően erős támadás éri.

Az RX egy vérbeli crossover, a Toyota prémium márkája, a Lexus világszerte egyik legnépszerűbb SUV-ja, amelynek robosztus, mégis dinamikus, letisztult formája tökéletesen alkalmassá teszi a filmbéli szerepre. Az RX egyébiránt az értékesítéseit hazánkban is hihetetlenül dinamikusan növelő (tavaly Magyarországon mintegy 67,5%-al nőttek a Lexus eladások az előző évekhez képest, az idei év első két hónapjában pedig ennél is nagyobb növekedést könyvelhetett el a japán prémium márka) Lexus egyik legnépszerűbb modellje nálunk is, tavaly egymaga a hazai Lexus eladások mintegy 35%-át tette ki. Az autót idehaza két motorváltozatban, benzines (RX 200T) és környezetbarát hibrid (RX 450 H) meghajtással kínálják, az értékesítések szinte 100%-át is az utóbbi teszi ki.

A filmben szerepet kapó 4 darab RX vélhetően szintén hibrid meghajtást kapott, már csak azért is, mert míg a benzines modellváltozat 238 lóerőt produkál addig a hibrid verzió 313 lóerőt szabadít az aszfaltra, ami a kormányzati ügynökök esetében nyilván nem utolsó szempont. Az ügynökök számára talán kevésbé lényeges szempont, de érdekességként érdemes megemlíteni, hogy míg a benzines változat kombinált fogyasztása 7,8 liter körül alakul (és 9,2 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet), addig a hibrid verzió mindössze 5,2 litert fogyaszt (és 7,7 másodperc alatt van százon).

A film kapcsán egyébiránt a rendező, Michael Bay a saját honlapján egy posztban azt írta, hogy a Transformers 5 lesz az utolsó filmje ebben a sorozatban – és úgy tűnk ezt most valóban komolyan gondolja, nem úgy, mint korábban.

Ez szomorú, egyben logikus döntés számomra. Minden Transformers filmnél azt mondtam, ’Ez az utolsó!’ Ugyanakkor világszerte sok emberrel találkoztam a több mint 120 millió rajongó közül, akik nagy szeretettel nézték ezeket a filmeket. Sokan voltak, akik felültek a vidámparkok tematikus Transformers attrakcióira, láttam a jelmezeket viselő gyerekeket, és ezek a visszajelzések valahogy mindig visszahúztak a Transformers filmek világába. Imádtam ezeket az alkotásokat. Minden alkalommal nagyszerű szórakozás volt a forgatás. De ezúttal tényleg vége, nincs tovább. Kész, kimondtam.”

Az ötödik rész egyébként egy sajátos és különleges lezárása lesz az eredeti, 2007-es filmnek – jóllehet „Az utolsó lovag” jelenti a kapcsot az összes Transformers film között. A rajongóinak írt posztban Michael Bay azt is elárulta, mi volt a vezérfonala: „Az utolsó lovag ledönti a Transformers sorozat legendáját, újra fogalmazza a hősiesség jelentését. Az emberek és a Transformerek háborúban állnak egymással, Optimus Fővezér pedig elment. A jövőnk megmentésének kulcsát eltemette a múlt, a Földön élt Transformerek titkos történetében. A világunk megmentése valószínűtlen szövetségesek vállát nyomja: Cade Yeager (Mark Wahlberg); Bumblebee; egy angol Lord (Sir Anthony Hopkins); és egy oxfordi professzorét (Laura Haddock). Egyszer mindenki életében eljön a pillanat, amikor meg kell hoznia néhány fontos döntést. A Tranformers: Az utolsó lovag-ban a prédák hőssé válnak, a hősök gazfickókká. Csak egyetlen világ maradhat: az övék, vagy a mienk.”

Egy mindazonáltal bizonyosnak tűnik, a ’Transformers: Az utolsó lovag’ az idei év egyik leginkább várt filmjének, és egyben egyik legnagyobb kasszasiker várományosának ígérkezik.

„Természetesen az új Transformers filmet nem csupán, illetve nem elsősorban a benne feltűnő Lexus modellek miatt lesz érdemes megnézni, ám a világ vezető hibrid prémium gyártójaként nagy öröm számunkra, hogy egyik legnépszerűbb crossoverünk, a környezetbarát hibrid technológia nagykövetének is tekinthető RX is szerepet kapott az idei év egyik legnagyobb várakozások övezte akciófilmjében. Az előzetesben az RX-ek meglehetősen látványos belépőt kaptak, kíváncsian várjuk, milyen hosszan szerepelnek majd a filmben, és bízunk abban, hogy izgalmas perceket szereznek majd a nézőknek. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, már csak júniusig kell várnunk.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

https://www.youtube.com/watch?v=eOgV3wTEvK4&authuser=0

Top