Magyar gyermekek rajzolták meg a jövő autóit

Idén, immár hetedik alkalommal hirdette meg a Toyota a magyar gyerekek számára is a Toyota DREAM CAR rajzversenyt: a megmérettetés arra ösztönözte a gyerekeket, hogy rajzolják le, milyennek képzelik el egy szebb jövő autóit. Azzal, hogy megalkották az elkövetkező évek álomautóit, a kis művészek ráérezhettek annak örömére és fontosságára, hogy megfogalmazzák álmaikat. Idén is kimagasló pályaművek érkeztek, aminek eredményeképp három korosztályból kilenc magyar gyermek jutott tovább a nemzetközi megmérettetésre.

A Toyota immár hetedik éve a magyar gyermekek számára is meghirdeti a DREAM CAR rajzversenyt, akik rendszerint remekül szerepelnek a világszintű megmérettetésen: eddig majdnem minden évben volt magyar helyezett a nemzetközi versenyen, így már több magyar gyereket és szüleit látta vendégül a világ leginnovatívabbnak tartott autógyártója a Japánban rendezett díjátadó ünnepségen, ahol átvehették megérdemelt ajándékukat. A siker talán idén is megismétlődhet, hiszen „A te álomautód – A jövő autója” szlogennel meghirdetett versenyre 682 magyar alkotás érkezett.

A hazai szakértőkből álló zsűri egybehangzó véleménye szerint nem is a pályaművek igényes technikája tette rájuk a legnagyobb hatást, hanem az, hogy a gyerekek mindhárom induló korosztályban (8 év alatt, 8-11 év között és 12-15 év között) milyen világosan érezték és magukévá tették az autóipar új, fontos üzenetét, a környezetbarát, fenntartható mobilitás gondolatkörét. Az alkotások láttán valóban egyértelmű, hogy a gyerekek tudatosan párosítják a japán márkával a környezetbarát autózást. Fantáziájukban a jövő Toyotái a Föld energiáit hasznosítják, levegő, víz, hidrogén, napenergia, szél hajtja őket.  Idén igazán nem volt könnyű dolga a zsűrinek kategóriánként három-három pályaművet kiválasztani, mert rengeteg tehetséges pályázó adta le a rajzát.

A Toyota DREAM CAR rajzverseny hazai nyerteseinek (mindhárom korcsoport első három helyezettjének) alkotásai 2017. májusában részt vesznek a Japánban rendezett Világversenyen, amelynek győztesei augusztusban személyesen is megjelenhetnek a Toyota központjában, Toyota City-ben tartott díjátadó ünnepségen.

„Lenyűgöző volt látni, hogy a gyermekek minden korosztályban milyen magas színvonalú pályaművekkel indultak el a megmérettetésen, talán még inspirálóbb volt ugyanakkor az, hogy a jövő autóit szinte kivétel nélkül mindannyian zöld, megújuló energiaforrások által hajtott járműveknek képzelték el.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

 

„Ezt látni nem csupán a világ leginnovatívabbnak és legzöldebbnek tartott, a környezetbarát hibrid és hidrogén üzemanyagcellás technológiákat kifejlesztő, és azok elterjesztésében vezető szerepet játszó Toyota és Lexus márkák képviselőjeként jó érzés. Az üvegházhatás és a klímaváltozás, valamint a természeti erőforrások korlátozott volta jelentette hosszútávú veszélyekkel tisztában lévő gondolkodó emberként is motiváló és megnyugtató látni, hogy a következő generációk számára már ilyen fiatalon fontos a környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás, és a jövő autózását, közlekedését sem tudják másként elképzelni: ez reményt ad arra, hogy ha ők felnőnek, Földünk jó kezekben lesz.” – teszi hozzá a szakember.

„Abban, hogy a hazai pályaművek évek óta ilyen kimagasló színvonalúak, ilyen sikeresek nemzetközi szinten, ennyi hazai gyermeket mozgat meg a Toyota DREAM CAR rajzverseny az ország minden részéről, ennek révén pedig ilyen sokan ismerkednek meg Magyarországon nagyon fiatalon a környezetbarát autózás szellemiségével, elévülhetetlen érdemei vannak Holland Éva kolléganőmnek, aki a kezdetektől fogva szívén viseli és szervezi a versenyt, és akinek ezúton is személyesen szeretném megköszönni nem mindennapi lelkesedését.” –  avat be Varga Zsombor.

A Magyarországon legjobbnak bizonyult pályaművek, akik részt vesznek a nemzetközi megmérettetésen:

8 év alatti korosztály

  1. helyezett: MOLNÁR LEVENTE, 5 éves (Hajdúszoboszló) „Toyota terepjáró”
  2. helyezett: Rezessy Berta, 7 éves (Páty) „Gekkó autó”
  3. helyezett: Balogh Borbála, 4 éves (Budapest) „Meseautó”

8-11 éves korosztály

  1. helyezett: ŐZE VIRÁG, 11 éves (Szentes) „Természetet szerető Toyota”
  2. helyezett: Ács-Sánta Ádám, 8 éves (Sándorfalva)
  3. helyezett: Őze Csanád, 10 éves (Szentes)

12-15 éves korosztály

  1. helyezett: DRENKÓ PANNA, 14 éves (Budapest) „Az egyéniségünket tükröző autó”
  2. helyezett: Antal Eszter Glória, 15 éves (Budapest)
  3. helyezett: Pankotai Lili, 12 éves (Mohács)

A zsűri ezen felül a beérkezett magas színvonalú pályaművek nagy száma okán kiválasztott különdíjasokat is, akik egy Toyota hátizsákot (iskolatáskát) kapnak nyereményül:

  • Antal Jázmin Virág (Budapest)
  • Csohány Elizabet (Tordas)
  • Dobecz Bese (Lakitelek)
  • Endlein Emese (Budapest)
  • Ferenczi Zsombor (Sándorfalva)
  • Fetter Anna (Pilisvörösvár)
  • Kiss Élon Dániel (Budapest)
  • Kiss Petra (Szatymaz)
  • Nagy Timur Milán (Zsámbék)
  • Petrinovics Máté (Siklós)
  • Szabó Luca (Szentkirály)
  • Szita Dóra (Budaörs)
  • Tapodi Annamária Zsófia (Lakitelek)
  • Varga Viktor Tamás (Debrecen)
Top