A britek is a Lexusszal a legelégedettebbek

A  világ vezető hibrid luxusmárkájaként ismert Lexus az Egyesült Királyság első számú vevőelégedettségi felmérésén elhozta a Legjobb Gyártó címet, miközben az értékesítései rekordokat döntögető Lexus RX 450h crossover a “Legjobb Prémium SUV”-nak bizonyult.

A Lexus, amely világszerte több hibrid modellt értékesített, mint valamennyi prémium versenytársa együttvéve, megszerezte lett a “legjobb gyártó” a brit Auto Express magazin 2017-es Driver Power felmérésén: a kitüntető címet teljes modellkínálatának vonzereje és minősége miatt kapta meg a japán luxusmárka.

A felmérés az Egyesült Királyság több ezer újautó-vásárlójának valós tapasztalatait összegzi. A vevők véleményei alapján a Lexus a kilenc kategóriából négyben is első helyezett lett, így összesítettben 92,29 százalékos eredménnyel szerezte meg győzelmet.

A Lexus igazán kiérdemelte a legjobb autógyártó címét, hiszen olvasóink nem csupán a márka általános vonzerejét díjazták, hanem autóinak külső megjelenését, motorjaik és sebességváltóik teljesítményét, megbízhatóságukat, valamint minőségüket is a legjobbnak találták.Mindig is tudtuk, hogy a Lexus kiváló minőségű autókat készít, manapság azonban mindezt azzal is kiegészítette, hogy modelljei igencsak vonzók és kívánatosak lettek. Nem csoda hát, hogy a vásárlók elégedettek a választásukkal.”– fogalmaz Graham Hope, az Auto Express szerkesztője.

Nem ez volt ugyanakkor a márka egyetlen komoly eredménye a Driver Power felmérésen. A Lexus RX 450h luxus SUV elnyerte a “Legjobb Prémium SUV” címet, mivel a vásárlók kimagasló pontszámmal díjazták anyagválasztását, kidolgozását, kifinomult működését és origami-stílusú dizájnját. Az RX emellett a “Legjobb Biztonsági Felszereltség” díját is megkapta a kategóriaelső Lexus Safety System csomagért, amiben olyan technológiák működnek, mint az adaptív sebességtartó automatika, a fejlett ütközés előtti biztonsági rendszer, a jelzőtábla-felismerés, a sávtartó asszisztens, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és az automatikus távfény-vezérlés: az RX 450h vásárlói mindezt alapáron kapják meg.

“Hatalmas elismerés ez számunkra, és kiváló visszajelzés arra nézve, hogy eredményes volt dizájnunk és technológiánk megújítása. A Lexus páratlan tapasztalatot szerzett a hibrid hajtás terén a prémium szegmensben, így autóink csekély üzemanyag-fogyasztás mellett is remek vezetési élményt kínálnak.” – szólal meg a rangos elismerés kapcsán Ewan Shepherd, a Lexus UK vezetője.

Top