91 éves rally sofőrt avatott a Toyota

A FIA Rally Világbajnokságba 17 év után idén visszatérő, rendkívüli motorsport hagyományokkal rendelkező Toyota egészen különleges meglepetéssel kedveskedett egy finnországi márkakereskedésbe betérő, 91 éves ügyfélnek. Az idős úr eredetileg egy hibrid Yarist érkezett kipróbáni, de végül egy még ennél is különlegesebb, életre szóló élménnyel gazdagodva térhetett haza.

A Rally Világbajnokság (WRC) 2017-es futamain magát az idén megújult Toyota Yarisra épülő versenygéppel megmérető, az utcai spotautók szerelmeseit pedig hamarosan a Yaris nagyteljesítményű változatával megszólító Toyota, és prémium márkája, a Lexus, modelljeinek legendás megbízhatósága és alacsony üzemben tartási költségei mellett leginkább környezetbarát hibrid technológiájáról ismert. A világelső, és a piac legszélesebb hibrid modellportfólióját kínáló autógyártó legnépszerűbb európai (és magyarországi) modelljének, a Yarisnak a hibrid változatát érkezett kipróbálni az az idős finn ügyfél, akinek nem mindennapi meglepetéssel kedvesedett a Toyota.

A 91 éves úrnak, aki saját elmondása szerint imád vezetni, 19 éves kora óta van jogosítványa, ami 2020-ban jár majd le. A fiatalabb korábban évi öt gyorshajtásért kirótt büntetést is begyűjtő, akkoriban amolyan ’Speedy Gonzalesnek’ számító idős úr álmában sem gondolta volna, hogy a hibrid Yaris tesztvezetésből ennyire emlékezetes élmény válik. A meglepetést megörökítő videóból kitűnik, hogy még akkor sem fogott gyanút, amikor fel kellett állnia az autóval egy elfüggönyözött rámpára, akkor azonban már kezdte sejteni, hogy valami turpisság készül, amikor meglátta, hogy beül mellé Miikka Anttila, aki a Rally Világbajnokságban a Toyota GAZOO Racing első számú pilótája, Jari-Matti Latvala navigátora. Az ezt követő, a speciális rámpa és a különleges kivetítő és hangrendszer segítségével megalkotott 360 fokos rally szimuláció során le sem lehetett törölni a mosolyt az újdonsült, 91 éves rally pilóta arcáról, aki egészen beleélte magát a szerepbe, olyannyira hogy a helyszínre érező rally riporternek már egészen rutinosan nyilatkozott.

„Hosszú idő óta ez volt a legnehezebb és legviccesebb dolog az életemben. Nem tudom elmondani mennyire boldog vagyok.” – fogalmaz a kedves, megható videóban a finn öregúr.

A mindezt megörökítő felvétel az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=3xwdpYS31dc&feature=youtu.be

A Toyota a különleges megmozdulással a Rally Világbajnokság legközelebbi futamára, a két hét múlva, július 27-30. között megrendezésre kerülő Finn Rallyra készül, amely a Toyota GAZOO Racing finn pilótáinak hazai terepnek számít, így a debütáló évében már eddig is meglepően jól teljesítő, nyolc futam után a pilóták és a konstruktőrök versenyében egyaránt harmadik helyen álló csapattól ismét kiváló eredmények várhatóak.

Természetesen a különleges, kifejezetten erre a célra megalkotott szimulációs eszközt kár lett volna csupán egy alkalommal használni, így ennek segítségével további betérő ügyfeleket is sikeresen lepett meg a Toyota. Az ezekről szóló felvétel az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=4DDw61YSThU&feature=youtu.be

Top