A versenypályán tarol az új csúcs-Lexus

Csak a napokban érkezik meg az európai és így a magyarországi márkakereskedésekbe (a hazai érdeklődők augusztus 13-20. között Balatonfüreden, a Tagore-sétányon láthatják először) a Lexus hatalmas várakozások övezte szupersport-kupéja, az LC, a versenypályán ugyanakkor már most bizonyított: a SUPER GT idei versenysorozatának ötödik futamában zsinórban ötödször végzett dobogós helyen az utcai változatával az Aston Martin DB11-et is megszorító japán luxus sportautó.

A modelljeinek legendás megbízhatóságáról és biztonságosságáról, valamint legmagasabb szintű prémium kidolgozottságáról ismert, a környezetbarát hibrid technológia úttörőjének tekintett Lexus talán egyetlen modelljét sem övezte korábban olyan hatalmas várakozás, mint vadonatúj, hibrid változatban is elérhető LC szupersportkupét: japánban például már most az eredetileg vártnál 50 darabnál 38-szor többet, 1800 darabot rendeltek a modellből, és a számláló egyre pörög, miközben hasonló a helyzet Európában is Amerikában is.

Miközben az országutakon még csak most teszik első kilométereiket az első magántulajdonban lévő példányok, a SUPER GT versenysorozat GT500-as versenyosztályában futamról futamra bizonyít a már most lassan ikonná váló sportautó: az idei bajnokság ötödik futamán, a FUJI GT 300 km-es versenyen zsinórban ötödször végzett dobogós helyen a modell, miután a ZENT CERUMO csapat 38. rajtszámú LC500-asával versenyző Yuji TACHIKAWA/Hiroaki ISHIURA páros a harmadik helyen ért célba. Az LC teljesítményére jellemző, hogy a verseny után a csapatszintű bajnokság dobogójának mindhárom helyén a Lexus áll.

„Tegnap óta nehézségeink voltak az autó egyensúlyával. Ez ma, a 20 perces bemelegítés alatt sem javult, ezért közvetlenül a start előtt meg kellett változtatnunk a beállításokat. Ezzel sikerült olyan szintre hoznunk az autót, hogy már ütőképesnek számítottunk. Az első néhány előzés elég nehézkesen sikerült, de sikerült magam mögött hagynom pár autót, miközben a GT300-asokkal küzdöttek, aztán már csak ki kellett várni, hogy hibázzanak, amikor a gumijaik elkezdenek kopni. Persze még jobb lett volna, ha még egy helyezéssel javítani tudunk, de ez már nem ment. A hétvége körülményeit figyelembe véve elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. A csapatok pontszámai majdnem egyformák, így aztán most indul az igazi küzdelem. A tömeg tekintetében egy kis hendikeppel indulunk a következő 1000 kilométeres futamon, de ezzel a vetélytársaink is ugyanígy vannak. Szerintem esélyesek vagyunk egy jó helyezésre a hosszú futamon, úgyhogy szép eredményre számítok.”– fogalmazott a verseny után Yuji TACHIKAWA (ZENT CERUMO LC500 No. 38).

„A 23. rajtszámú autó (MOTUL AUTECH GT-R) mögött értem célba. Úgy éreztem, hogy meg tudnám előzni őket, mert tudtam, hogy jobbak vagyunk a fékezési pontoknál, de mégsem sikerült, mert erősen blokkoltak, és attól féltem, hogy összeütközünk. Keményebben akartam tolni az utolsó körben, de aztán a GT300-asok miatt muszáj volt egy kis teret hagynom. Szerencsére így is jó helyezéssel zártuk a futamot. Tegnap óta egyfolytában aggódtam az autó miatt, ráadásul pont a rajtrácson kellett átállítanunk egy csomó dolgot, de amikor megláttam, hogyan autózik TACHIKAWA, egészen megnyugodtam. Ugyanazokkal a gumikkal versenyeztem, mint ő, ami ugyan nem szerepelt a tervben, de remekül bevált. Kicsit csalódott vagyok, amiért nem sikerült előretörnöm, miután kijöttem a boxutcából, de a dobogós hely engem is boldoggá tesz.” – teszi hozzá Hiroaki ISHIURA (ZENT CERUMO LC500 No. 38).

Top