Megvan mely start-upokat támogatja a Toyota a következő időszakban

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota kiválasztotta a TOYOTA NEXT nyílt innovációs program keretében támogatásra kerülő öt vállalatot: a Caulis Inc., a giftee Inc., a Sharenori Inc., a Nightley Inc. és az Ateam Inc. működik majd együtt a Toyotával és részesül támogatásban a program keretében.

A TOYOTA NEXT programot azzal a céllal indította útjára a társadalmi felelősségvállalás területén is komoly szerepvállalásáról ismert Toyota, hogy megoldást keressen a japán társadalom számára a jövőben váró kihívásokra, az alacsony születési aránytól az öregedő népességig, a városok egyre növekvő népsűrűségétől a vidék elnéptelenedéséig. Ezek a problémák az ügyféligények diverzifikációját és megsokasodását eredményezték, amit a számítástechnika és a technológia elterjedése idézett elő. A program arra törekszik, hogy rugalmas és dinamikus módon elégítse ki a szükségletek sokaságát. A program célja, hogy elősegítse a legkülönfélébb szervezetek – köztük nagyvállalatok, kis- és középvállalatok, start-up vállalkozások és kutatóintézetek – által kezdeményezett, illetve felkarolt, újszerű ötletek, technológiák és megoldások alkalmazásával létrehozott új szolgáltatások közös erővel történő fejlesztését. A Toyota a TOYOTA NEXT partnerekkel olyan szolgáltatásokat kíván kifejleszteni, amelyek minden eddiginél felhasználóbarátabbá tehetik az ügyfelek gépjárműveit, amelyek kényelmesebbé és praktikusabbá tehetik a mindennapi utazást, amelyek hozzájárulhatnak egy biztonságosabb, megbízhatóbb mobilitású társadalom kialakításához.

A program emellett olyan emberközpontú szolgáltatások kifejlesztésére törekszik, amelyek egy izgalmas jövő képét vetítik az ügyfelek elé. A válogatási folyamat során több mint 500 pályázat érkezett be a Toyotához a legkülönfélébb témakörökben, az ügyfeleket célzó, innovatív ötletektől kezdve a Toyota páratlan technológiai kompetenciáját hasznosító elképzelésekig. A kiválasztás során a környezetbarát hibrid és üzemanyagcellás modelljeiről ismert, ám a robotika, vagy épp a járműautomatizálás területén épp úgy otthon lévő autógyártó mindenekelőtt a következő öt fontos szempontot vette figyelembe:

  1. Olyan ötletek, amelyek az emberekre és a társadalomra váró problémákra nyújtanak megoldást.
  2. Megfelelő műszaki, fejlesztő vagy szolgáltató képességek megléte.
  3. Az ötletek bevezetését támogató, lelkes szemlélet.
  4. A mindkét vállalat (a Toyota és a kiválasztott szervezet) erőforrásait hasznosító elképzelések.
  5. A mindkét vállalatnál (a Toyotánál és a kiválasztott szervezetnél) egyaránt megvalósítható elképzelések.

„Hálásak vagyunk, hogy az új szolgáltatások kifejlesztésében új partnerekre leltünk. Arra törekszünk, hogy ezeket a szolgáltatásokat megvalósítsuk, és hogy ennek során minél több tapasztalatot szerezzünk.” – hangsúlyozza Shuichi Murakami, a Toyota igazgatója.

A TOYOTA NEXT kezdeményezés előre haladtával a Toyota egyeztetést folytat a kiválasztott vállalatokkal az adott szolgáltatási tartalmakról, a bevezetés ütemezéséről, valamint a pénzügyi megállapodás és együttműködés részleteiről.

A támogatott partnerekről bővebb információ az alábbi website-okon: https://caulis.jp/en/; https://giftee.co.jp/ ; https://sharenori.com/ ; http://nightley.jp/ ; http://www.a-tm.co.jp/en/

Top