Tizenöt éve Magyarországon a Toyota gyári finanszírozója

Idén ünnepli fennállásának tizenötödik évfordulóját a Toyota Pénzügyi Zrt, a világ legzöldebbnek és leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a Lexus prémium márkát is jegyző Toyota saját finanszírozó intézete. Az elmúlt 15 évben több, mint 35 ezer ügyfél vásárolt autót hazánkban a Toyota finanszírozási szolgáltatásainak igénybe vételével.

A világszerte több mint 30 éve működő Toyota Financial Services (TFS) a világ legnagyobb gépjármű finanszírozó csoportja, 37 országban van jelen, több mint 25 millió ügyféllel rendelkezik és a legutóbbi lezárt pénzügyi évben a kezelt vagyona meghaladta a 180 milliárd dollárt. A 100%-ban Toyota tulajdonú magyar leányvállalat 2002-es alapításával a tulajdonosok elsődleges célja a Toyota és Lexus gépjárművek értékesítésének a márkától megszokott magas színvonalú és minőségű pénzügyi szolgáltatásokkal való támogatása és a vásárlók igényeinek teljes körű kiszolgálása volt. Az eltelt 15 év alatt a Toyota Pénzügyi Zrt. több mint 35 ezer szerződést kötött és pénzügyi termékeinek köszönhetően még elérhetőbbé váltak a megbízhatóságáról, forradalmi technológiáiról és műszaki megoldásairól ismert Toyota és prémium márkája, a Lexus modelljei. A Toyota Pénzügyi Zrt. azon kevés márkafinanszírozó közé tartozik a magyar piacon, aki csak az erre a célra létrehozott cégben, saját neve alatt köt szerződést ügyfeleivel.

Elmondható, hogy miként a Toyota és Lexus márkák szárnyalnak a magyarországi új autós eladások tekintetében, úgy a gyári finanszírozó intézetük – a Toyota Pénzügyi Zrt. – is hasonló kimagasló eredményeket tud felmutatni a lízingpiacon a 2017-es évben.

Az év első hét hónapját tekintve a 13,2%-kal bővülő piacon a Toyota 5.405 új autó eladásával, értékesítéseit 57%-kal növelve 7,3%-os piaci részesedést ért el (ami meggyőző, 2 százalékpontos részesedés növekedést jelent). Eközben a Lexus 362 új autó eladásával, 126,3%-kos növekedéssel 0,5%-kos részesedést könyvelhet el a teljes, és 5%-os részesedést a 18,3%-kal bővülő prémium piacon (2,4 százalékpontos részesedésnövekedés). Mindez leegyszerűsítve annyit tesz, hogy január és július között a Toyota négyszer olyan gyorsan növekedett hazánkban, mint a teljes, míg a Lexus hétszer jobban teljesített Magyarországon, mint a prémium piac.

Amennyiben a finanszírozási trendeket nézzük, akkor az idei évben a magyar lízingpiac új kihelyezések tekintetében ötéves rekordot ért el, aminek az egyik fő hajtómotorja a gépjárműfinanszírozás volt, ahol a személy- és kishaszongépjárművek esetében a bővülés 20%-os volt. Ugyanakkor, ahogy értékesítésben, úgy finanszírozás tekintetében is a piaci bővülést messze meghaladó mértékben, 74%-kal tudta növelni kihelyezéseit a Toyota Pénzügyi Zrt. az előző év azonos időszakához képest.

„A kimagasló növekedés többek között az importőrrel és a márkakereskedőkkel való szoros kapcsolat és az ügyfeleink legmagasabb szintű kiszolgálásába fektetett közös energia és erőforrások gyümölcse. Jó példa erre a Toyota Értékőr Program, ami hazánkban egyedülálló módon egyszerre kínál egyedi kedvezményeket, rugalmasságot és biztosítja a legnépszerűbb Toyoták értékállóságát. Szerződéseink közel 65%-át a Toyota Értékőr Programos ügyletek teszik ki, ami annak is köszönhető, hogy a Toyota egyedi ajánlatában az ügyfelek az autót érintő minden területen az elérhető legjobb ajánlatot kapják, legyen szó a vételárról, a finanszírozási kamatokról vagy fenntartási költségeket tovább csökkentő, díjmentes 3+2 év Extracare garanciáról.” – fogalmaz Kühne Zsolt, a Toyota Pénzügyi Zrt. ügyvezető igazgatója.

A Toyota Pénzügyi Zrt. a továbbiakban is az ügyfélközpontú, rugalmas kiszolgálást tekinti elsődleges céljának, valamint, hogy ügyfelei egy legendásan megbízható autó mellett a pénzügyek terén is a megszokott Toyota minőséggel találkozzanak.

Top