Sebestyén Balázs vezette elsőként Magyarországon az álom-Lexust

Az immáron közel egy éve egy környezetbarát hibrid Lexus RX crossovert vezető Sebestyén Balázs különleges élményben részesült: Magyarországon elsőként ülhetett a Lexus hatalmas várakozások övezte szupersport-kupéja, az LC 500 volánja mögé.

A nemrégiben a Forbes által a ’legértékesebb hazai hírességként’ jegyzett, immáron közel egy éve egy környezetbarát hibrid Lexus RX-el közlekedő Sebestyén Balázsnak nem mindennapi meglepetéssel kedveskedett a világ vezető prémium hibrid autógyártójaként aposztrofált luxusmárka: hazánkban elsőként próbálhatta a LC sportkupé hibrid változatát.

Annak érzékeltetésére, hogy milyen elképesztő várakozások övezte Lexus új csúcsragadozóját, amely az Aston Martin DB11-el szemben is megállta a helyét, elég ha tudjuk: a japán takumi mesterek által a Lexus legmodernebb gyárában összeszerelt különleges autócsodából az első évben mindössze 50 darabot terveztek eladni Japánban, ám mindössze egy hónap alatt 1800 darabot rendeltek belőle (azaz harminchatszorosan túlrendelték), és hasonló a helyzet Európában is. Nem kis szó tehát, hogy a korlátozott darabszámban elérhető szupersportkupé első magyarországi példányát Balázs tehette próbára.

„Balázs a mindennapokban egy környezetbarát Lexus RX crossovert vezet, ám miután kipróbálta az RC-F sportkupé V8-as benzines változatát, valamennyi beszélgetésünkkor újra és újra áradozott róla. Gondoltunk hát egyet, és felajánlottuk neki, próbálja ki új csúcsmodellünk, az LC szupersportkupé hibrid változatát, amelyben elsőként mutatkozik be a világ legmodernebb hibrid hajtása, a Lexus Multi Stage Hybrid rendszere: a V6-os benzinmotorral kombinált villanymotor 4,7 másodperc alatt repíti az autót 100 km/órás sebességre, 250 km/órás végsebesség, és mindössze 6,4 literes átlagfogyasztás mellett, miközben károsanyag-kibácsátása egy kis városi autóénak felel meg. Kíváncsiak voltunk, vajon ezek után is kitart-e amellett, hogy egy sportautó azért csak egy V8-as motorral az igazi.” – meséli mosolyogva Kárpáti László, a Lexus magyarországi felelős vezetője.

Az új LC egyébiránt elérhető V8-as benzines motorral is, amelynek teljesítménye, ha lehet, még brutálisabb: 4,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig 270 km/óra, amiért persze magasabb átlagfogyasztással és károsanyagkibácsátással kell fizetnünk. Bármelyik motorváltozatról is legyen szó, az autó nem csupán az egyik legszebb vonalvezetésű, legelegánsabb, és legprémiumabb belső kidolgozású, de egyben a legmeggyőzőbb menetteljesítményt kínáló modell is a kategóriában, amely méltán vált a japán luxus márka zászlóshajójává, és gyakorlatilag születése pillanatában legendává.

Mindezt Balázs reakciója is megerősíti: „Azért nem mondom, hogy nem próbálnám ki a V8-as változatot is, de bevallom elakadt a szavam. Sosem gondoltam, hogy egy hibrid autó ilyen elképesztő teljesítményre, ilyen igazi élményautózásra képes. És hát, Te jó ég, gyönyörű! Privilégiumnak érzem, hogy én próbálhattam ki elsőként Magyarországon, de azért kicsit most irigylem azt, aki elsőként tudhatja majd ezt az autót a sajátjának.” – fogalmaz lelkesen Balázs.

„Hiába, most már egyértelmű számomra, hogy kell az embernek egy robosztus, de környezetbarát SUV a mindennapokra, és egy különleges, szívet megdobogtató sportautó a különleges alkalmakra. Na jó, nem bánom, utóbbi is lehet hibrid.” – teszi hozzá mosolyogva a népszerű rádiós.

Top