A Lexus a legjobb használtautó?

A legendás megbízhatóságáról és alacsony üzemben tartási költségeiről ismert japán prémium márka, a Lexus megtisztelő címet kapott az idei Auto Express Driver Power felmérésen, ahol Nagy-Britannia használtautó-piacának „legjobb márkájává” választották. Ez az eredmény tovább erősíti a vállalat széles körű dominanciáját a brit piacon, ahol a Lexus idén már elnyerte az ország legjobb márkakereskedőinek, sőt a legjobb autógyártónak járó címet is – emellett pedig a Driver Power újautó-értékelő felmérésén az RX 450 h lett a „legjobb prémium SUV”.

A Driver Power közvélemény-kutatásait a szakma mérvadónak tekinti, hiszen ilyenkor rengeteg helyi autós osztja meg véleményét és tapasztalatait egy márkával vagy modellel kapcsolatban. A mostani felmérésen a világ vezető prémium hibrid gyártója, a Lexus három modellel is felkerült a használt autók Top 10-es listájára: a harmadik generációs IS (összesítettben második helyezéssel), a harmadik generációs RX SUV és a CT 200h hibrid kompakt luxusautó. Az SUV-kategóriában az RX  kapta a legtöbb szavazatot, és az autósok a CT megbízhatóságát és összeszerelési minőségét értékelték a legmagasabbra (94 százalék).

Graham Hope, az Auto Express szerkesztője elmondta: „Tökéletesen példázza a Lexusok minőségét, hogy az olvasóink által legjobbnak ítélt 10 használt autóból hármat is ez a márka gyárt. Általánosságban véve elmondható, hogy a Lexus-tulajdonosok rendkívül elégedettek autójuk megbízhatóságával és összeszerelési minőségével, és lenyűgözőnek találják a motorok és a sebességváltók finom működését. Döntő többségük úgy nyilatkozott, hogy autóik biztonságosak és kényelmesek, ráadásul a vezetésük is igazi élvezet.”

Ewan Shepherd, a Lexus brit igazgatója így nyilatkozott: „Hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen jól szerepeltünk az idei Driver Power felméréseken, az pedig külön öröm számunkra, hogy ennyire közvetlen és részletes visszajelzést kaphattunk vásárlóinktól. Büszkék vagyunk rá, hogy a Lexusnál végzett kemény munkánk eredményeképpen olyan autókat kínálhatunk, amelyeket jó dolog birtokolni és vezetni, ráadásul – ahogy ez most is bebizonyosodott – hosszú távon is megbízhatónak és kiváló minőségűnek tartanak az emberek. Akár új, akár használt Lexust vásárol valaki, mi arra törekszünk, hogy mindig elégedett legyen a döntésével, s erre az a garancia, hogy kereskedelmi és szervizhálózatunk elkötelezetten törekszik a legmagasabb szintű ügyfélelégedettségre.”

A márka teljes körű használtautó-programja minden szempontból nyugalmat biztosít a vásárlóknak, hiszen a program keretében kínált autók egy 120 pontból álló biztonsági és minőségi ellenőrzésen esnek át. Életkoruktól függetlenül 1 évre szóló, kilométer-korlátozás nélküli garancia jár hozzájuk, amelynek szolgáltatásai megegyeznek a gyári jótállással. A hibrid hajtású modelleken minden időszakos átvizsgálás során elvégzik a Hibrid Állapotfelmérést, ami újabb egy év extra garanciát jelent az akkumulátorra, egészen az autók 10 éves koráig, kilométer-korlátozás nélkül.

Minden használt Lexus tulajdonosa 1 éven át számíthat az országúti segélyszolgálatra, aminek ugyanúgy része az otthoni beindítás, mint a közúti segítségnyújtás vagy a baleseti assistance-szolgáltatás. Az Egyesült Királyságban a hét minden napján, napi 24 órában igénybe vehető segítséget 44 országra kiterjedő európai segélyszolgálat egészíti ki.

Ha pedig valaki meggondolja magát, a megvásárolt használt Lexust 30 napon/1.000 mérföldes futásteljesítményen belül visszaviheti, hogy ugyanabban a Lexus-központban egy másik autót válasszon helyette.

Top