Látványos SUV tanulmány a Toyotától

A Toyota nagy dobásra készül a hazai terepen: a világelső japán gyártó egy látványos, kategória teremtő haszongépjármű – SUV tanulmányt, a Tj Cruiser bemutatását tervezi a Tokiói Autószalonon. A gyártó prémium márkája, a Lexus szintén ígért egy izgalmas, a márka jövőképét bemutató tanulmányt a szalonra, arról azonban egyelőre keveset árultak el.

A környezetbarát hibrid modelljei révén a tavalyi évhez hasonlóan hazánkban idén is hónapról hónapra értékesítési rekordokat döntő, és az év első hónapjában a piaci bővülés üteménél négyszer gyorsabban növekvő, így az autómárkák magyarországi rangsorában immár negyedik helyen álló Toyota egy robosztus SUV tanulmánnyal, a Tj Cruiserrel készül a Tokiói Autószalonra. Az SUV és az áruszállító újszerű keresztezésével megalkotott kategóriateremtő Tj Cruiser az aktív életstílusú autósok számára készült, harmonikus összhangot teremtve a kisáruszállítók tágassága és az SUV-modellek erőteljes megjelenése között. A Tj Cruiser azokat az ügyfeleket igyekszik megszólítani, akiknek életstílusát a munka és a szórakozás állandó elegyítése jellemzi. A Tj Cruiser nevében szereplő ’T’ a ’Toolbox’, azaz ’Szerszámosláda’ szóra, a ’j’ pedig a ’joy’, azaz ’öröm, élvezet’ kifejezésre utal. A ’Cruiser’ név általánosan elterjedt már a Toyota SUV-kínálatában, és a tanulmány esetében az autó erejét és képességeit hivatott érzékeltetni. Az utastérben teljesen síkba dönthetők az utasülések, így a Tj Cruiser tulajdonosa könnyedén magával viheti szabadidős eszközeit, például kerékpárját vagy akár egy 3 méteres szörfdeszkát is.

Dizájn

A praktikus kabin szögletes kialakítása egy áruszállító belső terét idézi. Ugyanakkor a magas építésű futómű és a láthatóan SUV-méretű (225/50/R20) gumiabroncsok látványos megjelenést biztosítanak az autónak. A kisáruszállítók és az SUV-modellek legjobb tulajdonságait egyesítő Tj Cruiser új műfajt teremt. A motorháztető, a tető és a sárvédők anyaga ellenáll a karcolásoknak és a koszolódásnak, még akkor is, ha valami közvetlenül végigsúrolja őket.

Utastér

Az első és a hátsó ülések ledöntésével teljesen sík padló alakítható ki, ahol akár 3 méter hosszú tárgyak is elférnek (például egy szörfdeszka). Az ülések háttámláján és a padlón számos rögzítési pont található, amelyekhez a kisebb csomagok ugyanolyan kényelmesen leköthetők, mint a hosszabb tárgyak.

Ráadásul a csomagtérajtó rendkívül széles nyílást tár fel, így a nagyobb eszközök – például a kerékpárok – is könnyen ki- és bepakolhatók. A vezető mögötti utasülés ülőlapja előre buktatható, kényelmesen elérhető és praktikus helyet kínálva a bevásárló szatyor elhelyezéséhez. A tolóajtókon keresztül az autós oldalról is terjedelmes tárgyakat pakolhat a kabinba, és persze a családtagok ki- és beszállását is megkönnyítik.

Egyéb jellemzők

  • Az új generációs TNGA padlólemezre épül
  • Az autót egy 2,0 literes hibrid rendszer hajtja
  • Az autó elsőkerék- és négykerékhajtással is működik

A legfontosabb műszaki adatok

Név Hosszúság (mm) Szélesség (mm) Magasság (mm) Tengelytávolság Ülések száma
Tj Cruiser 4.300 1.775 1.620 2.750 4

 

Az október 25. és november 5. között megrendezett Tokiói Autószalon helyszíne egyébiránt a Tokyo Big Sight vásárváros lesz. A sajtónapokat október 25-én és 26-án, a különleges meghívottak napját október 26-án, az előzetes napot október 27-én, a közönségnapokat pedig október 28. és november 5. között rendezik.

Top