Közösen fejleszt akkumulátort a Panasonic és a Toyota

A környezetbarát hibrid autóiról ismert Toyota és a Panasonic a prizmatikus akkumulátorok közös autóipari fejlesztésére készül. A szilárdtest akkumulátorok forradalmasíthatják mindazt, amit ma az elektromos autózásról ismerünk.

 

A Lexus prémium márkát is jegyző Toyota és a Panasonic bejelentették, hogy megvalósíthatósági tanulmányt készítenek a prizmatikus akkumulátorokkal kapcsolatos közös autóipari üzletágról. Az elmúlt húsz évben eddig több, mint 11 millió, a benzines és elektromos hajtást kombináló hibrid autót értékesítő Toyota és Lexus valamennyi autóipari versenytársánál nagyobb tapasztalattal rendelkezik az akkumulátorok fejlesztésének területén. Nem véletlen, hogy a Toyota mindenkinél korábban tervezi bemutatni az elektromos autók hatótávját rendkívüli mértékben megnövelő, töltési idejét pedig drasztikusan lecsökkentő szilárd test akkumulátorokat használó modelljeit. A két vállalat közti megállapodás célja, hogy megoldást találjanak a sürgető társadalmi problémákra, többek közt a globális felmelegedésre, a levegő szennyezettségére, a természeti erőforrások kimerülésére és a biztonságos energiaellátásra, valamint hogy kielégítsék az elektromos autók népszerűvé válásával együtt járó fokozott keresletet. E célok megvalósítása érdekében a Toyota és a Panasonic az autóipari akkumulátorok további fejlesztésére készül, mivel ez kulcsfontosságú technológiának számít az elektromos hajtású járművekben.

A Toyota és a Panasonic üzleti kapcsolata még 1953-ban kezdődött, és a két cég azóta rengeteg közös fejlesztési projektet indított, különös tekintettel a gyártás területén. Miután az üzleti környezet most jelentős változáson megy keresztül, a két vállalat felismerte annak fontosságát, hogy megbízható partnerekkel együttműködve, a régi határokat átlépve kell új értékeket alkotniuk.

A Toyota már sok jelentős eredménnyel járult hozzá a fenntartható mobilitás megteremtéséhez – gondoljunk csak a világ első sorozatgyártású hibridje, a Prius 1997-es bemutatására vagy a Mirai üzemanyagcellás autó 2014-es bevezetésére. Az évtizedek során felgyűlt tudására és tapasztalatára támaszkodva a Toyota most arra törekszik, hogy teljes körű termékkínálatot alakítson ki hibrid, plug-in hibrid, üzemanyagcellás és akkumulátoros hajtású, környezetbarát járművekből, amelyek tökéletesen illenek a világ különböző részein élő vásárlók életstílusához.

A Panasonic egyik legfontosabb üzletága az autókba szánt lítium-ion akkumulátorok gyártása, és a vállalat ügyfelei közt ma már több nagy autógyár szerepel. A Panasonic technológiai képességeit világszerte elismerik e téren. A vállalat arra törekszik, hogy továbbfejlessze prizmatikus autóakkumulátorainak biztonságát és kapacitást, amihez kiváló alapot biztosít az akkumulátor-üzletágban szerzett értékes műszaki tudása.
A Toyota és a Panasonic felismerte, hogy az elektromos hajtású járművek népszerűvé válásának záloga az akkumulátorok teljesítményének, árának, biztonságának és stabil tárolókapacitásának további javítása. Ezért mindkét vállalat célul tűzte ki, hogy közös munkával megalkossák az iparág legjobb prizmatikus akkumulátorát, elősegítve ezzel a Toyota és más márkák elektromos autóinak még szélesebb körű elterjedését.

Top