A Newsweek szerint is a Toyota a világ legzöldebb autógyártója

A Newsweek újra a Toyotának ítélte oda a világ legzöldebb vállalatának járó címet, abba az elit klubba sorolva a márkát, amelyben a globális cégeknek csupán 5 százaléka szerepel, valamint az autó-kategóriában a “Globális Iparág Legjobbjának” ítélve a vállalatot. A környezetbarát hibrid autóiról ismert és az abszolút zöld hidrogén üzemanyagcellás technológia, valamint az elektromos autózást a jövőben forradalmasító szilárdtest akkumulátorok fejlesztésében is élen járó Toyota a 16. helyet szerezte meg az 500 legzöldebb vállalatot soroló globális listán, és az első lett az autóipari cégek kategóriájában.

A díj méltó elismerése a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott (és nem utolsó sorban a 97%-ban környezetbarát hibrid autókat értékesítő Lexus prémium márkát is jegyző) Toyota környezetvédelmi törekvéseinek és eredményeinek, valamint a környezettudatos hibrid és hidrogén üzemanyagcellás modellek megalkotásának, amelyek révén a világ legnagyobb autógyártója olyan köztiszteletben álló márkák közé került, mint az Apple, a Starbucks és a Nike. A már ma 40%-ban hibrid autókat értékesítő, 2020-ra pedig világszintű értékestéseiben minimum 50%-os hibrid arányt megcélzó Toyota idén még a tavalyinál is több pontszámot szerzett az értékelés során, ami hűen tükrözi a vállalat folyamatos törekvését a fenntarthatóság megteremtésére.

“Mindannak, ami a Toyotánál történik, a környezetvédelem áll a fókuszában – méghozzá a kezdetektől fogva.” – fogalmaz Dr. Johan van Zyl, a Toyota európai elnök-vezérigazgatója. “2015-ben tettük közzé 2050-es Környezetvédelmi Kihívásunkat, megnevezve azokat a fontos területeket, amelyeken csökkentjük a termékeink teljes életciklusára vetített környezeti terhelést. A Newsweek mostani elismerése is azt mutatja hogy a Toyota által alkalmazott fenntarthatósági stratégia jól működik”

Az évente sorra kerülő Newsweek Zöld Értékelés nyolcféle szempont alapján méri a világ legnagyobb vállalatainak környezetvédelmi teljesítményét. A Newsweek független auditorok (a Corporate Knights és a HIP Investor) együttműködésével értékeli többek közt a vállalatok energia- és vízfelhasználását, vagy hulladék kibocsátását.

„A Newsweek rangsorolása a Toyota által a teljes működés fenntarthatóvá tétele irányában tett előremutató erőfeszítéseket, fejlesztéseket és beruházásokat épp úgy elismeri, mint azt, hogy a világ vezető hibrid gyártójaként és egyben a világ legnagyobb autógyártójaként a vállalatnak minden más autógyártónál nagyobb mértékben sikerült csökkentenie az iparág környezeti lábnyomát.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

„A környezetbarát hibrid technológia folyamatos fejlesztése, az abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás technológiával kapcsolatos több, mint 5600 szabadalom ingyenes megosztása, vagy épp az elektromos autózást a közeljövőben potenciálisan forradalmasító szilárdtest akkumulátorok fejlesztésében betöltött vezető szerep egyaránt igazolja, hogy a Toyota a jövőben is eltökélten az iparág és a világ zöldebbé tételének élharcosa kíván maradni, példát mutatva versenytársainak és az iparágon kívüli szereplőknek egyaránt.” – teszi hozzá a szakember.

Top