Angliában gyártják majd az új Aurist

A Toyota bejelentette, hogy a jövőhéten a Genfi Autószalonon leleplezésre kerülő harmadik generációs Aurist a vállalat angliai Burnaston üzeme gyártja majd. A Toyota Új Globális Platform (TNGA) padlólemezre épülő, dinamikusabb külsővel és vadonatúj, 2,0 literes full hibrid hajtással érkező harmadik generációs Auris-ban mutatkozik be a Toyota kettős hibrid stratégiája.

A Toyota bejelentette, hogy a harmadik generációs Toyota Aurist a környezetbarát hibrid modelljeiről ismert japán gyártó angliai Burnaston üzemében gyártják majd, míg az új modell motorjainak nagy része az észak-walesi Deeside gyárában készül majd.

Az ötajtós és kombi változatához is elérhető környezetbarát hibrid elektromos hajtás révén a magyarországi flottapiac zöldítésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett Auris új generációjának világpremierjét március 6-án rendezi meg a Toyota a Genfi Autószalonon, és a vállalat ekkor oszt meg további információkat az autóról. A döntés azt követően született, hogy a TME tavaly márciusban bejelentette: több mint 240 millió fontos beruházással fejleszti tovább a Toyota nagy-britanniai gyártókapacitásait. Az üzemben új technológiákat és rendszereket honosítottak meg, hogy a létesítmény alkalmassá váljon a Toyota Új Globális Platformra (TNGA) épülő autók gyártására.

Burnastonban tett látogatása során Dr. Johan van Zyl, a TME elnök-vezérigazgatója elmondta: “A TNGA-alapú autók helyi gyártása fontos része azon tervünknek, hogy növeljük üzemeink nemzetközi versenyképességét. Az új Auris Burnastonban, a legtöbb motorja pedig Deeside-ban készül majd, ami egyértelműen jelzi, mennyire bízunk a nagy-britanniai munkatársainak szakértelmében és képességeiben. Mindent megteszünk azért, hogy az Egyesült Királyságban működő üzemeink olyan versenyképesek legyenek, hogy továbbra is európai gyártási tevékenységünk központjaként szolgálhassanak. Az Egyesült Királyságban gyártott autóink mintegy 85 százalékát Európába exportáljuk, megőrizve ezzel az itteni és az európai piacok közti szabad és akadálytalan kereskedelmet, ami a jövő sikerének záloga.”

Marvin Cooke, a TMUK ügyvezető igazgatója hozzátette: “Remek hír ez a Toyota angliai leányvállalata, a helyi beszállítóink és az egész brit autóipar számára. A Toyota döntése azt jelzi: a vállalat bízik abban, hogy a Toyota nagy-britanniai gyártóüzemei képesek egyre jobb autókat előállítani a vásárlók számára. Egy TNGA-alapú új modell bevezetése komoly felelősséget jelent, és mi elkötelezetten törekszünk arra, hogy a lehető legjobb minőségű autókat és motorokat állítsuk elő – méghozzá a legjobb áron. Továbbra is javítani fogjuk termelékenységünket és versenyképességünket, hogy biztosítsuk a Toyota gyártási tevékenységének ígéretes jövőjét az Egyesült Királyságban.”

###

A Toyota Európa (TME)

A Toyota Európa (TME) felügyeli a Toyota és a Lexus járműveinek, alkatrészeinek és kiegészítőinek teljes körű forgalmazását és marketing-tevékenységét, valamint irányítja a Toyota európai gyártó és tervezői tevékenységeit. Európában mintegy 20.000 ember áll – közvetlenül vagy közvetve – a Toyota alkalmazásában, s a vállalat 1990 óta több mint 9 milliárd eurót fordított európai befektetéseire. A Toyota európai tevékenységeit 30 Nemzeti Marketing és Kereskedelmi Vállalatból álló hálózat támogatja 53 országban, összesen mintegy 3.000 értékesítési ponttal és kilenc gyártóüzemmel. 2017-ben a Toyota 1.001.700 darab Toyota és Lexus modellt értékesített Európában.

 

A Toyota Manufacturing UK (TMUK)

A Burnaston üzem és a TMUK Deeside motorgyára 1989-ben épült a Toyota első jelentős európai gyártólétesítményeként. A gyártás 1992-ben kezdődött meg, és azóta több mint négymillió autó, valamint mintegy ötmillió motor és motorkészlet készült az Egyesült Királyságban. Az üzemekbe a Toyota összesen több mint 2,75 milliárd fontot ruházott be, és a két létesítményben együttesen több mint 3000 ember dolgozik. A TMUK volt a Toyota első európai gyártási központja, amely hibrid autókat készített. A TMUK globális státuszt élvez a Toyota öko-üzemeként, példaként szolgálva a környezetvédelmi kiválóságra, a legjobb módszerek alkalmazására, az energiahatékony gyártásra, a helyben termelt megújuló energiákra és más fenntartható projektekre, valamint a biodiverzitás megvalósítására.

Top