Mi jön még Genfben a Toyotától?

A napokban nyilvánosságot látott hírek mind azt igazolják, hogy a Toyota ismét nagyon erős Genfi Autószalonra készül. Jóllehet a környezetbarát hibrid modelljeiről ismert japán gyártó standjának kétségkívül legnagyobb szenzációját minden bizonnyal a Toyota egy legendás sportautójának jó előre beharangozott visszatérése jelenti majd (a modellt a gyártó még nem nevezte meg, de tippek azért vannak…), az utóbbi években hazánkban is szárnyaló autógyártó ezen felül is számos izgalmas újdonsággal modell várja majd az autók szerelmeseit, amelyek között ott lesz a gyártó egyik legfontosabb európai modellje, a flottapiacon is meghatározó Auris legújabb generációja is.

A jövőhéten kezdődő, 88. Genfi Autószalonon (március 6-18.) bemutatkozik a megújult külsőt és még élvezetesebb vezetési élményt kínáló új AYGO, a Tokiói Autószalonon történt leleplezését követően Európában először lesz látható elektromos hajtásban, az önvezetésben és a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket bemutató Concept-i sorozat és a Toyota FINE-Comfort Ride tanulmányautó, az értékesítési volumen tekintetében legfontosabb újdonság azonban kétségkívül a környezetbarát hibrid hajtás révén az európai flottapiacot is újra rajzoló Auris legújabb generációjának világpremierje lesz. A dinamikusabb külsővel és vadonatúj, 2,0 literes full hibrid hajtással érkező harmadik generációs Auris-ban mutatkozik be a Toyota kettős hibrid stratégiája.

Az új AYGO, amely szintén sokak érdeklődésére tarthat majd számot, különleges karakterével várhatóan még erősebb pozíciót foglal majd el a népszerű A-szegmensben. Az új modell nemcsak fiatalosabb és látványosabb orrkialakítása miatt izgalmas, hanem azért is, mert nagyobb teljesítménye és még jobb irányíthatósága révén az eddiginél is élvezetesebb vezetési élményt kínál. A “Jobb mobilitást mindenkinek!” gondolat jegyében mutatja be a Toyota azokat a formatervezési és mérnöki újdonságokat, amelyek feltárják a jövő elektromos hajtású autóiban (BEV), az üzemanyagcellás autókban (FCEV), az önvezetésben és a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő potenciált.
Az önvezető képesség és az AI lehetőségeit bemutató Concept-i sorozatban három BEV szerepel; ezek mindegyikét különböző felhasználói csoportok és felhasználási területek figyelembe vételével tervezték. A TOYOTA FINE-Comfort Ride tanulmány azt mutatja be, hogyan alkalmazható az FCEV technológia egy rugalmasan alakítható és tágas belső terű prémium modellben.  Végül, de nem utolsó sorban a Toyota bemutatja modern versenyautó-tanulmányát, amely azt jelzi, hogy a márka leghíresebb sportkocsija újra megjelenik a piacokon.
A Toyota sajtótájékoztatója március 6-án 09:45 órakor lesz a 4. csarnokban felállított Toyota-standon.

Top