A Toyota 12 ország 25 paralimpikonját támogatta a 2018-as Téli Olimpián

Az idei, 2018-as Phjongcshangi Téli Paralimpiai Játékokon 12 ország 25 versenyzője indult a társadalmi felelősségvállalás számos területén élenjáró Toyota támogatásával, köztük a Toyota néhány dolgozójával a „Team Toyota Athletes” csapat színeiben.

„Mindannyian csatázunk valamivel, és mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz tovább küzdeni, ha már eleve legyőzöttnek érezzük magunkat.” – fogalmaz Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnök-vezérigazgatója. „Ezért vannak oly nagy hatással ránk azok a sportolók, akik folyamatosan feszegetik határaikat. Őszintén remélem, hogy minden sportoló képes lesz a legtöbbet kihozni magából, és ennek öröme átterjed majd a világ más részeire is.”

A „Team Toyota” színeiben versenyző sportolókat – soraikban a Toyota Csoport alkalmazottaival – annak figyelembe véve választják ki, hogy mennyire osztoznak a vállalat alapvető értékeiben. A Toyota többféle módon támogatja a sportolókat, egyebek közt:

  • Anyagi támogatás: járművek használata, tiszteletdíjak, szponzoráció formájában
  • Technológiai támogatás: például sportszerek fejlesztése
  • Közvetlen alkalmazás: például az idén induló Toyota dolgozók munkaviszonya

A február 25-én zárult 2018-as Phjongcshangi Téli Olimpiai Játékokon a Toyota által támogatott tizenegy sportoló összesen nyolc arany, öt ezüst és öt bronzérmet szerzett saját olimpiai csapataik számára. Ezek közt érdemes külön megemlíteni a holland Ireen Wust érmeit, illetve a norvég Johannes Hosflot Klæbo által szerzett érmeket. Azzal a céllal, hogy “a sport segítségével békés és diszkrimináció-mentes társadalmat hozzon létre”, illetve “a mobilitás révén hozzájáruljon a fenntartható társadalom létrejöttéhez”, a Toyota 2015-ben globális együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (IPC). Miközben az autóipar egy évszázadonként egyszer előforduló, forradalmi átalakulással előtt áll, a Toyota célja – összes dolgozója, részvényese és más partnere támogatását élvezve – az, hogy még jobb mobilitást kínáló társadalmat hozzon létre, ami mindenkinek biztosítja a mozgás szabadságát.

A Toyota emellett 177 ország Nemzeti Paralimpiai Bizottságaival (NPC) is együttműködési megállapodást kötött, amivel a vállalat világelsővé vált a globális paralimpiai partnerek sorában. Az IPC felkérte a Toyotát, hogy az egyes országokban működő vállalkozásai révén, a helyi NPC-k tevékenységének előmozdításával segítsen a Paralimpiai Játékok, valamint a részvevő sportolók ismertségének és támogatásának növelésében. A paralimpiai mozgalom melletti elkötelezettségét bizonyítva a Toyota az NPC Fejlesztési Program keretében még erőteljesebben dolgozik az NPC-k kapacitásának bővítésén. Ezt a programot 2017-ben indította útjára az IPC fejlesztési részlege, az Agitos Alapítvány, azzal a céllal, hogy a tapasztalatok és legjobb módszerek megosztása révén javítsa a fejlődő NPC-k szervezeti és menedzsment-képességeit, javítva ezzel szakmai tevékenységüket, és lehetővé téve számukra, hogy több támogatáshoz jussanak az állami, vállalati és fejlesztési célú forrásokból. Mindemellett a program sporttechnikai képzést is nyújt a sportolók, az edzők és a tisztviselők számára azzal a céllal, hogy a parasportolók minden szinten fenntartható lehetőségekhez jussanak.

A „Team Toyota” színeiben a Téli Paralimpiai Játékokon induló sportolók listája

Név Ország Sportág
Mitch Gourley Australia Alpesi sí
Daniel Jorgensen Denmark Snowboard
Matti Suur-Hamari Finland Snowboard
Benjamin Daviet France Biatlon, sífutás
Maxime Montaggioni France Snowboard
Andrea Eskau Germany Biatlon
Taiki Morii Japan Alpesi sí
Alexandr Gerlits Kazakhstan Sífutás
Kairat Kanafin Kazakhstan Biatlon, sífutás
Zhanyl Baltabayeva Kazakhstan Sífutás
Han Min Su Korea Szánkós jéghoki
Arly Velasquez Mexico Alpesi sí
Chris Vos Netherlands Snowboard
Menna Fitzpatrick Great Britain Alpesi sí
James-Barnes Miller Great Britain Snowboard
Millie Knight Great Britain Alpesi sí
Brett Wild Great Britain Alpesi sí
Scott Meenagh Great Britain Biatlon, sífutás
Hugh Nibloe Great Britain Kerekesszékes curling
Amy Purdy USA Snowboard
Evan Strong USA Snowboard
Danelle Umstead USA Alpesi sí
Stephanie Jallen USA Alpesi sí
Rico Roman USA Szánkós jéghoki
Oksana Masters USA Sífutás, biatlon

 

Top