Közösen mutat be hibrid elektromos modelleket az indiai piacon a Toyota és a Suzuki

A környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota és a Suzuki megállapodást írtak alá arról, hogy közösen mutatnak majd be hibrid, illetve más járműveket Indiában, amely a világ egyik legnagyobb fejlődési potenciált magában rejtő autópiaca, és mint ilyen, nem mellékes, hogy mihamarabb megkezdődjön ott is a környezetbarát hajtásláncok térnyerése.

A megállapodás szerint a Suzuki a Baleno és Vitara Brezza modelleket szállítja majd a Toyotának, míg a Toyota a Corollát adja át a Suzukinak. Az egyes modellek szállításával kapcsolatos olyan részletekkel kapcsolatban, mint például a szállítás megkezdésének ütemezése, a darabszám, a járművek specifikációja és az átadási árak, később állapodnak meg a felek. A járművek értékesítését a Toyota és Suzuki indiai leányvállalatai végzik majd, helyi kereskedőhálózataikon keresztül. A kölcsönös fejlődést szolgáló verseny révén a Toyota és a Suzuki célja az indiai járműpiac további élénkítése, hogy ezzel is továbbfejleszthessék a vásárlóknak kínált termékeiket és szolgáltatásaikat.

Amióta 2017. február 6-án a Toyota és Suzuki szándéknyilatkozatot írtak alá az együttműködésről, a két vállalat folyamatosan vizsgálta az ezt megvalósító, konkrét projekteket a környezetvédelmi technológiák, a biztonsági technológiák, az információ-technológia, illetve a termékek és alkatrészek kölcsönös beszállítása terén. E közösen végzett vizsgálatok egyik eredményeként két vállalat 2017 novemberében aláírt egy szándéknyilatkozatot, amelynek értelmében a Toyota és a Suzuki a következő években együttműködik az akkumulátoros elektromos járművek indiai bevezetésében. A mostani bejelentés egy újabb eredmény, ami kihangsúlyozza a Toyota és Suzuki által közösen e téren elért haladást, emellett azt a célt is szolgálja, hogy tovább erősítse mindkét vállalat termékpalettáját, illetve élénkítse a versenyt az indiai autópiacon. A két vállalat fokozza arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a lehető legnagyobb mértékben helyben gyártassanak le alkatrészeket az alapmegállapodás hatálya alá tartozó modellekhez, ezzel is támogatva az indiai kormány „Make in India” nevű kezdeményezését. A Toyota és a Suzuki továbbra is elkötelezett az üzemanyag-takarékos járművek minél szélesebb körű elfogadtatása mellett, hogy segítsenek Indiának csökkenteni környezeti lábnyomát, és javítani az ország energiabiztonságát. A 2017. február 6-án bejelentett alapmegállapodásnak megfelelően a két vállalat tovább vizsgálja olyan együttműködési projektek lehetőségeit, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a fenntartható mobilitás megvalósuljon a szabad és tisztességes verseny keretei közt.

Top