Itt a terepjáró legendaként elhíresült Land Cruiser új generációja

Több mint 65 évnyi off-road hagyománnyal a háta mögött a világ legkeményebbnek tartott terepjárója, a legendás Toyota Land Cruiser továbbra is egyedinek számít saját szegmensében. A japán terepjáró-legenda legújabb generációjában, amely már a magyarországi Toyota márkakereskedésekbe is megérkezett, a kimagasló minőség, a strapabírás és a megbízhatóság páratlan kombinációjához lenyűgöző terepképesség és minden eddiginél magasabb szintű luxus, kényelem és presztízs társul.

A több, mint 190 országban forgalmazott Toyota Land Cruiser sziklaszilárd hírnevet vívott ki magának, neve egyet jelent a páratlan terepképességekkel, elnyűhetetlenséggel és a legendás megbízhatósággal: egyedülálló off-road képességei miatt az autót sokan a világ legkeményebb és legmegbízhatóbb terepjárójának tartják – nem véletlen hát, hogy több mint 10 európai országban ez a modell áll a szegmens élén. Új, modernebb és robusztusabb külső dizájnjával, kifinomultabb, kényelmesebb és még minőségibb utasterével, valamint továbbfejlesztett menetdinamikájával és felhasználóbarát megoldásaival az új Land Cruiser most tovább gyarapítja hírnevét.

Ilyen megoldás például a még könnyebben kezelhető kapcsolók praktikusabb csoportosítása, az új műszerfal  a Toyota Touch® 2 with Go multimédia rendszer nagyméretű, 8 colos kijelzőjével, az új Optitron műszerek és a kormánykerékről vezérelhető, 4,2 colos multi-információs kijelző bevezetése. Az utazás kényelmét az első ülések szellőztetése, a hátsó üléssor fűtése és automatikus klímavezérlése, az elektromosan fűthető szélvédő, a fűtött ablakmosó fúvóka, a tolatáskor lebillenő külső visszapillantó és az új intelligens kulcs fokozza.

A nyugat-európai piacokon az új Land Cruiser egy 130 kW / 177 DIN LE teljesítményű, 2.8 D-4D turbódízellel kapható. A Land Cruiser hibátlan terepképességének kulcsa az autó hihetetlenül masszív, a csavaró hatásoknak ellenálló – és a szegmensben egyedülálló – alvázas építési módja, valamint a vezető rendelkezésére álló számos technikai támogatás. Hogy a terepezésben kevésbé jártas vezetők is a legtöbbet hozhassák ki az autó képességeiből, a Toyota modern tereptámogató rendszereket kínál, így a Land Cruiser a világ legfejlettebb, legbiztonságosabb és legkönnyebben kezelhető off-roaderei közé számít.

Az új Land Cruiser terepképességeit még magasabb szintre emeli, hogy a hátsó differenciálmű zárható, sőt az autóhoz immár részlegesen önzáró Torsen (LSD) hátsó differenciálmű is rendelhető. A Multi-terrain Select (MTS) rendszert egy AUTÓ üzemmód beiktatásával sikerült továbbfejleszteni, ami automatikusan aktiválja az ötfokozatú kúszónyomaték szabályozást. A Multi-terrain Monitor immár többféle képet mutat az autó körül, mivel a rendszer menüjében megjelent a ‘Jármű alatti nézet’, az ‘Elölnézet elforgatása’, a ‘Panoráma nézet’ és a ‘Széles látószögű hátulnézet’ is. Az új Land Cruiser ezentúl a ‘Toyota Safety Sense’ rendszerrel is felszerelhető: az aktív biztonsági technológiákat egybe foglaló új megoldás a legkülönfélébb forgalmi helyzetekben is képes megelőzni a baleseteket, vagy mérsékelni azok súlyosságát. Ez a csomag a következő funkciókat tartalmazza: ütközés előtti biztonsági rendszer (PCS) gyalogosvédelmi funkcióval, adaptív sebességtartó automatika (ACC), sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA), valamint automatikus távolságifény-vezérlés (AHB) és útjelzőtábla-felismerés (RSA). További vezetőtámogató és biztonsági funkciók: hátsó keresztirányú forgalomfelügyelettel (RCTA) kiegészített holttérfigyelő (BSM), valamint az abroncsnyomásra figyelmeztető rendszer továbbfejlesztett változata (TPSW).

Nincs még egy SUV, ami a terepképességek és a közúti menettulajdonságok olyan kombinációját kínálná, mint az új Land Cruiser. Tekintélyt parancsoló megjelenése és fedélzeti technológiái igazi prémium terepjáróvá avatják azt a kőkemény, mégis kifinomult és kényelmes autót. 65 év tapasztalatára alapozva talán nem túlzás kijelentenünk, hogy minden bizonnyal a legújabb generációra is betűről betűre igaz a japán terepjáró legenda jelmondata: „Bárhová szeretne eljutni, az új Land Cruiser biztosan elviszi Önt oda. És vissza is hozza.”

Top