Super GT: dobogós helyezéssel nyitotta az évadot a Lexus LC 500

Jól rajtolt a Lexus lenyűgöző szupersport kupéja, az LC500 a Super GT szezonban: az évad első futamán, Okayamában dobogós helyen végzett a japán prémium gyártó erőgépe.

A GT500-as géposztályban a KeePer TOM’S csapat 1. rajtszámú LC 500-as gépét a tavalyi bajnokpáros, Ryo HIRAKAWA/Nick CASSIDY vezette, akik harmadikként értek célba az Autobacs Super GT 2018 versenysorozat első futamán, az Okayama versenypályán. A negyedik helyet a WAKO’S 4CR 6. rajtszámú LC 500-asa szerezte meg: az autót Kazuya OSHIMA/Felix ROSENQVIST vezette. A GT3 géposztályban három RC F GT3 gép lépett pályára az Arto, a SYNTIUM LMcorsa és a K-tunes színeiben.

Ryo HIRAKAWA (KeePer TOM’S LC 500 No.1)

Kemény futam volt. Eleinte minden jól ment, de aztán Nick összekoccant a 17. rajtszámú géppel, amitől megsérült az autónk. A kormánymű hibásodott meg, és elment az egyenesfutás. Emiatt először meg is előzött a 6. rajtszámú autó, de aztán annyira megszoktam a kormány viselkedését, hogy még vissza is tudtam előzni. Kicsit frusztráló a tudat, hogy milyen közel voltam az első helyen álló autóhoz, de a körülményeket tekintve a harmadik helyezés nagyon jó, ráadásul ez erős kezdet a szezon megnyitásához.”

Nick CASSIDY (KeePer TOM’S LC500 No.1)

„Jó versenygéppel álltunk rajthoz. A kilencedik helyről egészen a mezőny éléig sikerült előreverekednem magam, de aztán előzés közben nem tudtam elkerülni egy koccanást, és az autó megsérült. Azt hiszem, a bokszutcában is veszítettünk némi időt, így visszaestünk néhány hellyel. Persze a harmadik helyezés is remek, hiszen értékes pontokat jelent a bajnokság kezdetén. De amikor a Hondák mögött autóztam, láttam, hogy milyen gyorsak az egyenesekben; a Fuji pályán pedig van egy nagyon hosszú egyenes, úgyhogy szerintem ott nagy küzdelemre számíthatunk.”

Top