A környezettudatos közlekedés népszerűsítésére indít kampányt a Toyota és az Askoll

A prémium márkájával, a világ vezető hibrid elektromos luxusautó márkájaként ismert Lexussal közösen a világszintű és magyarországi zöld autó értékesítéseket magasan vezető Toyota, Európa vezető hibrid elektromos kerékpár gyártójával, az Askollal közösen indít kampányt a környezettudatos közlekedés népszerűsítésére, amelynek kiváló apropót ad a közelgő Föld napja.  A világ legzöldebb autógyártójaként számon tartott Toyota célul tűzte ki, hogy minél szélesebb körben megismertesse a környezetbarát és praktikus, a városi közlekedés során akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemű, károsanyag-kibocsátás és fogyasztás mentes közlekedést lehetővé tévő hibrid elektromos hajtást. Az Askoll elektromos kerékpárjainak bemutatásával a japán autógyártó egyben a kétkerekű mobilitás zöld alternatívájára is szeretné felhívni a figyelmet.

Jóllehet Magyarországon négy év alatt több, mint nyolcszorosára nőttek a részben vagy teljesen elektromos autók értékesítései (hibrid elektromos – HEV, hálózatról tölthető elektromos – PHEV és akkumulátoros elektromos – BEV), részarányuk a hazai újautó piacon a tavalyi év végével még mindig csupán 3,7%-ot tett ki. Az ígéretes növekedési dinamika, és a részben vagy teljesen elektromos modellek hazánkban is elérhető meglehetősen széles választéka (ma 21 gyártó kínál 89 ilyen modellt a magyarországi piacon) ellenére tehát még kétségkívül szükség van a környezetbarát technológiák szélesebb körű megismertetésére.

Az egyértelműen látszik, hogy a rövid és középtávon, bizonyos szegmensekben pedig hosszútávon is a legpraktikusabb, valóban élhető megoldást a külső töltést nem igénylő, a fékezési energiát elektromos energiává alakító hibrid elektromos modellek jelentik, amelyekkel úgy közlekedhetünk a városi fogalmomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemben, hogy nem kell aggódnunk az akkumulátoros elektromos autók elterjedésének leginkább gátját jelentő hosszú töltési idő és korlátozott hatótáv miatt. A tavaly Magyarországon gazdára találó 4737 darab új részben vagy teljesen elektromos hajtású autóból 4167 darabot, azaz 88%-ot tettek ki a hibridek, ennek pedig 82,4%-át két japán márka, a Toyota (65,8%), és prémium márkája, a Lexus (16,6%) jegyezte. A két márka egyébiránt nem csupán a piac legszélesebb környezetbarát hibrid elektromos modellportfólióját (világszerte 35, Európában és Magyarországon 16 – 8 Toyota és 8 Lexus modell) kínálja, de magasan vezeti a hazai zöld autó értékestéseket is: a Magyarországon eladott zöld autók TOP5-ös listájában csak Toyota és Lexus modellek szerepelnek, a TOP10-ből pedig 6 modell az övék.

A fentiek ismeretében nem meglepő, hogy éppen a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, és a hibrid elektromos technológia fejlesztésében betöltött vezető szerepe mellett a középtávon az akkumulátoros elektromos technológiával hajtott autókat is megreformáló szilárd test akkumulátorok, és hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók fejlesztésében is élen járó Toyota az, aki a legtöbbet tesz az alternatív, zöld hajtások megismertetéséért és széles körű elterjesztéséért, amelyben az Askoll elektromos kerékpár gyártóban kiváló partnerre talált.

Közös Toyota és Askoll kampány április 16. és 21. között a közelgő Föld napja alkalmából

A környezettudatos közlekedés, a fenntartható mobilitás, környezetünk és a minket körülvevő természet védelme áll a Toyota és Európa egyik piacvezető e-bike és villanyrobogó gyártója, az olasz Askoll közös magyarországi kampányának középpontjában. A kampány célja, hogy minél több, a környezetbarát hibrid elektromos technológiát eddig még nem ismerő jelenlegi és leendő autótulajdonos szerezzen első kézből tapasztalatokat a hibrid autókról, amelynek során nem csupán azzal szembesülhetnek, hogy mennyire egyszerű és kényelmes a hibridek használata, de számos esetleges tévhit is eloszlatható (a felmérések szerint még mindig sokan gondolják azt például, hogy a hibrid autók külső, hálózati töltést igényelnek). A hibrid elektromos autózás kipróbálása mellett a Toyota márkakereskedésekbe ellátogatók megismerkedhetnek az Askoll, Európa vezető elektromos kerékpár gyártójának a helyszíneken kiállított modelljeivel is. A kampány keretében, azok között, akik április 16. és 21. között hibrid tesztvezetésen vesznek részt valamelyik magyarországi Toyota márkakereskedésben, április 22.én a Föld Napján kisorsolásra kerül 5 db Askoll hibrid (elektromos) prémium kerékpár.

„Óriási megtiszteltetés számunkra a Toyotával együttműködni, hiszen  nem csak műszaki, de erkölcsi szempontból és csodáljuk azt a bátor tevékenységet, amelyet a környezettudatosabb közlekedés, a dízellel szemben a  környezetbarát hibrid elektromos technológiák érdekében kifejtenek. – fogalmaz Bóday Csilla az Askoll  Magyarország egyik tulajdonosa, aki szerint amit négy keréken a mára hazánkban is 33%-ban hibrid elektromos autókat értékesítő Toyota, és prémium márkája, a 97%-ban hibrideket eladó Lexus tesz, pont azt tűzte ki célul az Askoll a két kerekű mobilitás terén.

„Az Askoll-nak nem csupán a termékei, de a cégfilozófiája,  és a marketingüzenetei is egytől-egyig a környezettudatos, de elegáns és trendi városi közlekedésre irányulnak. Nagyszerű dolog, hogy  e cél érdekében együtt dolgozhatunk a Toyotával.” – avat be Bóday Csilla.

A két márka egy hétig tartó közös marketingakciója – amelynek keretében a Toyota hibrid elektromos autókat promótáló nyílt hetén összecsukható Askoll ebike-okat lehet nyerni – sem csupán egy nyereményjáték, hanem annak bizonyítéka: egy kereskedelmi célú marketingakciónak is lehet  a környezetvédelem iránti elkötelezettséget bizonyító üzenete. A Toyota egyhetes nyereményjátékának középpontjába azért éppen az Askoll új modellje, az Askoll összecsukható – Folding nevű – modellje került, mert arra is fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy nem csak praktikus, de környezettudatos döntés is  az autó belsejében elhelyezhető bringákat szállítani és használni, hiszen ezzel nem növeljük a légellenállást és a fogyasztást, valamint a környezetszennyezést kerékpárszállításkor. Ráadásul egy Askoll eFolding, nem csak nyaraláskor, de a hétköznapokon is benne maradhat Toyotánkban, hogy a belvárosokban az autót lerakva, az emelkedőket is könnyedén átszelő e-bike-unkat használjuk.” – teszi hozzá az Askoll magyarországi vezetője.

A Toyota és az Askoll modelljeivel közös fotózással indult a közös kampány, amelynek helyszínéül egy a környezettudatos városi közlekedés és a városi zöldterületek védelmében kimagasló érdemeket elért magyar város Hatvan, „Magyarország legszebb főterévé” választott Kossuth téren zajlott, ahol a város polgármestere, Horváth Richárd is megtekintette a két márka modelljeit és azt is elárulta: ő maga is a Toyota és az Askoll termékeit használja négy és két keréken.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az Askollban olyan a környezettudatos mobilitás iránt hozzánk hasonlóan elkötelezett partnerre találtunk, aki a Toyotához hasonlóan mindent megtesz azért, hogy a zöld gondolkodás és a környezetünkért való felelősségvállalás, a fenntarthatóság a társadalmi párbeszéd mindennapos részét képezze, és beépüljön magatartásunkba és gondolkodásunkba. Bízunk abban, hogy a Föld napja alkalmából szervezett, a környezetbarát hibrid elektromos hajtás megismertetését célzó kampányunk csak első lesz a hazai környezettudatosság kialakítását, elmélyítését támogató közös és reményeink szerint sikeres megmozdulások sorában”. – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

Top