A Lexus nagy dobása: a vadonatúj ES-t leplezik le Pekingben

A Lexus egy hete titokzatos új modellről adott közre részletfotót, amelyről ígérete szerint április 25-én, az autóipar egyik legrangosabb ázsiai eseményén, a Pekingi Autószalonon hull le a lepel. A Lexus most elárulta, a titokzatos újdonság nem más, mind a vadonatúj, újjászületett ES.

Az első fotón látható, a Lexus védjegyévé vált orsó formájú hűtőrács láttán sokan kezdtek találgatásba, hogy vajon a futurisztikus dizájnnal, jövőbemutató technológiákkal és nem utolsó sorban környezetbarát hibrid elektromos hajtással hódító modelljeivel az elmúlt években világszerte sorozatos rekordokat döntő japán luxusmárka elképesztően sikeres SUV kínálata (a nemrégiben, Genfben leleplezett UX és a hosszú ideje sikeres NX-hez és RX), vagy épp a kategória csúcsát képviselő luxuslimuzin porfóliója (az elegáns IS és a zászlóshajó LS) egészül-e ki egy újabb modellel. (A prémium kompakt szegmenst lefedi a népszerű CT, míg a sportautók szerelmeseit kiszolgálja az RC sportkupé és LC szupersportkupé, így kevesen tippeltek arra, hogy ezen a területen érkezhet új modell).

A hazánkban 97%-ban környezetbarát hibrid elektromos modelleket értékesítő Lexus ma megadta a választ a találgatók számára az alábbi rövid közleménnyel:

A vadonatúj Lexus ES úgy született, hogy újraszámoltuk a luxus alapképletét. Lelkesítő dizájn, sportos teljesítmény és a márka közismert kifinomultsága – ezek a sarokkövei legnépszerűbb szedánunk átalakulásának.  A vadonatúj #LexusES. Újjászületett.  #ExperienceAmazing”

Az Európában és így hazánkban eddig sosem forgalmazott ES legújabb generációja tehát az, amivel a japán luxusautómárka jelek szerint el kívánja kápráztatni a világot, a hírek szerint ugyanis a modell most először kontinensünkön, így Magyarországon is kapható lesz. Arról, hogy milyen hajtásláncokkal érkezik majd az új modell, egyelőre nincs hír, ám borítékolható, hogy a legújabb generációs, a városi körülmények között akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemű, károsanyag-kibocsátás és fogyasztás mentes közlekedést lehetővé tevő hibrid elektromos hajtás közöttük lesz.

A Lexus 1989-ben mutatta be első zászlóshajó szedánját, az LS-t, és az ehhez társuló ügyfélélményt, amivel újraírta a prémium autók fogalmát. 1998-ban a Lexus az RX modell megalkotásával életre hívta a luxus crossoverek kategóriáját. A hibrid hajtású luxusautók piacvezető gyártójaként a Lexus kínált először hibrid prémium modellt, s a vállalat azóta több mint 1 millió hibrid hajtású járművet adott el (2017 decemberéig 1.263.055 darabot). Globális luxusautó-márkaként, amely töretlen elkötelezettséggel dolgozik azon, hogy merész és kompromisszumot nem ismerő dizájnnal, kimagasló kézműves kidolgozással és lélegzetelállító teljesítménnyel kápráztassa el vásárlóit, a Lexus immár a luxusfogyasztók következő generációjának igényei szerint alakította ki termékkínálatát, amit jelenleg a világ több mint 90 országában forgalmaz. A Lexus munkatársai elkötelezetten törekednek arra, hogy lenyűgöző Lexus-élményeket hívjanak életre; olyan élményeket és értékeket, amelyek megmozgatják és megváltoztatják a minket körülvevő világot.

Top