Egyedi Toyota Hilux érkezik: jön az Invicible 50 Black Edition

A 4×4-es autók területén verhetetlennek tartott Toyota különleges kivitellel ünnepli a világ legkeményebbnek tartott és egyben legnépszerűbb pickupja, a Hilux fennállásának 50. évfordulóját. A helyét mára már nem csupán a legkíméletlenebb terepkörülmények között megálló, hanem a látványos dizájnjának és minőségi kidolgozottságának köszönhetően a lifetsyle felhasználók között is hódító Hilux kiválóan megfelel az egyre gyakoribb kettős célú felhasználásra. Ezt hangsúlyozzák a limitált szériás modell egyedi külső és belső dizájn-megoldásai is.

Az új Hilux ‘Invincible 50 Black Edition’ változat a legendás Toyota pickup születésének 50. évfordulóját ünnepli. A pickup szegmens hazai értékesítéseit is hagyományosan domináló Toyota Hilux első generációja 1968. március 21-én mutatkozott be Japánban, majd egy évvel később az európai piacokon is megjelent.
A Hilux mára a Toyota egyik legsikeresebb autójává vált, és több mint 19 millió darabos értékesítési eredményével ez a világ legnépszerűbb pickupja. A Minőség, Tartósság és Megbízhatóság (QDR) hármasáról híressé vált, megállíthatatlan Hilux újra meg újra bebizonyítja legyőzhetetlenségét, meghódítva az Északi-sarkot, Izland vulkánjait és az Antarktiszt, közben pedig dobogós helyezéseket szerez a Dakar Rally poklában.

Az új Hilux ‘Invincible 50 Black Edition’ annak figyelembe vételével született, hogy egyre nagyobb a kettős célra használható autók iránti kereslet. Az új változat tovább erősíti a modell hírnevét, hiszen keménységét és QDR-értékeit olyan egyedi tartozékok fokozzák, amelyek nemcsak azonnal felismerhetővé teszik e különleges modellváltozatot, hanem tökéletesen illenek akár az üzleti, akár a szabadidős felhasználáshoz.

Az ’Invincible 50 Black Edition’ modellről készült videó itt tekinthető meg.

Az angolok nem is lennének angolok, ha nem lenne máris egy saját, egyedi filmjük a Hilux 50 évéről, sci-fi és zombifilmekből ismert klisékkel felturbózva. Látványos, szó mi szó.

Az autó megjelenését kifejezetten egyedivé varázsolják a fekete bukócsövek és fellépők, az ugyancsak fekete gallytörő rács és kartervédő lemez, valamint a fekete színű kerékjárat-szélesítések, amelyek matt fekete felületű, 18 colos könnyűfém keréktárcsákat ölelnek körül. Az első ajtókat “Invincible 50” embléma díszíti. A plató fényezését műanyag bélés óvja, és az utastéri küszöbdíszlécek is műanyagból készültek. A Hiluxot egy Stop/Start funkcióval is kiegészített 2.4 D-4D dízelmotor hajtja, amely rendkívül csekély fogyasztás mellett is magas forgatónyomatékot ad le az alacsony és a közepes fordulatszám-tartományokban. A 2,4 literes D-4D blokk teljesítménye 110 kW/150 DIN LE 3.400 1/perc fordulatszámon, forgatónyomatéka pedig 400 Nm 1.600-2.000 1/perc fordulatszám között; a motor átlagos üzemanyag-fogyasztása 6,8 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig mindössze 178 g/km.

A valódi pickup legenda 50 éves történetéről bővebb információ itt olvasható.

Top