A világ legnépszerűbb autóját gyártják majd az új amerikai Toyota üzemben

Teljes gőzzel halad a környezetbarát hibrid elektromos autóiról ismert Toyota Mississippi üzemével kapcsolatos beruházás: épül a vadonatúj Corollákat gyártó üzem, amely 170 millió dolláros beruházás keretében 400 új munkahelyet teremt majd. Az üzem előtt minden bizonnyal fényes jövő áll, a Toyota Corolla ugyanis hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autója, amerikai változatának nemrégiben leleplezett legújabb generációja pedig megkapja majd a legmodernebb hibrid elektromos hajtást is.

Tavasz van Blue Springsben, és a virágok mellett az olyan üzemek is elkezdtek kinőni a földből, mint a Toyota Motor Manufacturing, Mississippi. A Toyota Mississippi üzeméhez tartozó új látogató- és képzési központ alapkőletételi ünnepségén jelentették be, hogy a vállalat 170 millió dollárt fektet be a Toyota Új Globális Platformjára (TNGA) épülő 12. generációs Corolla gyártásába. A TNGA beruházás lehetővé teszi az összeszerelő üzem számára globális versenyképességének megőrzését.

„Emellett gyorsabban és rugalmasabban tudunk majd reagálni a jövőbeni piaci igényekre.” – mutat rá a Toyota Mississippi elnöke, Sean Suggs. „Nagyon büszke vagyok csapatunk tagjaira és azokra a partneri kapcsolatokra, melyeket az egész államban kialakítottunk.”

A TNGA bevezetése, illetve a gyártás volumenének általános bővítése 400 új munkahelyet teremt majd a következő 12 hónapban. Ez a beruházás közvetlenül illeszkedik a Toyota azon tervébe, hogy a következő öt év során 10 milliárd dollárt fektet be amerikai létesítményeibe. Ezzel a mostani beruházással a vállalat a fenti bejelentés óta már 4,27 milliárd dollárnál tart e kötelezettségvállalás terén. A Toyota összesen 25 milliárd dollárt fektetett be az USA-ban az utóbbi 60 évben.

TNGA

A Mississippi összeszerelő üzemben megvalósuló 170 millió dolláros beruházás részét képezi a meglévő gyártósorok teljes cseréje, ami lehetővé teszi majd a fejlett járművek hatékonyabb gyártását, illetve a piaci trendekhez történő jobb alkalmazkodást is. A TNGA egy új szemléletet képvisel azzal kapcsolatban, ahogyan a Toyota tervezi, konstruálja és gyártja járműveit. Miközben megőrzi az olyan hagyományos Toyota-értékeket, mint a kiemelkedő minőség és biztonság, a TNGA javít az összes modell teljesítményén, beleértve ebbe az autók irányíthatóságát és kényelmét, valamint az élvezetesebb vezetési élményt is. Emellett a TNGA lerövidíti a finomhangolások és új járművek fejlesztésének időtartamát, mivel rugalmasabban alakítható gyártási környezetet biztosít. A mai bejelentés újabb gazdasági sikert jelent Mississippi állam számára. Az újabb beruházással a Toyota által 2007 óta ebbe a létesítménybe eszközölt befektetés ma már meghaladja az 1 milliárd dollárt.

„A Toyota immár több mint egy évtizede Blue Springs és Mississippi állam nagyra becsült vállalati partnere.” – hívja fel a figyelmet Phil Bryant, Mississippi kormányzója. „A Toyota helyi közösség iránti elkötelezettségét jól mutatja a vállalat itteni tevékenységeire, illetve jótékonysági kezdeményezésekre fordított figyelme. Ez a legújabb beruházás, illetve a vele járó több száz munkahely több nemzedéknyi időre megerősíti a Toyota kiválóság melletti elkötelezettségét Blue Springsben.”

Új munkahelyek

Toborzó partnerével, a ResourceMFG vállalattal együttműködve a Toyota 400 csapattagot vesz majd fel, hogy meg tudjon felelni a Toyota Corolla iránt tapasztalható növekvő keresletnek.

„A ResourceMFG segít majd a vállalatnak hozzávetőleg 400 új csapattag toborzásában a következő 12 hónap folyamán.” – árulja el Suggs. „Ezek a munkahelyek a vadonatúj Corolla gyártásához kapcsolódnak, ezért nagy örömmel készítjük majd ezeket az autókat hűséges ügyfeleink számára.”

Látogató- és képzési központ

A piaci versenyképesség egyaránt megköveteli a jó minőségű munkaerőt és a tehetséggondozást is. A Toyota továbbra is maga neveli ki szakembereit a fejlett munkaerő-továbbképzési programok révén, amelyek az új látogató- és képzési központban valósulnak meg.

„Nagyon izgalmas a mai nap, hiszen ma mutatjuk be új látogató, és képzési központunk terveit, és ma fektetjük le a létesítmény alapkövét.” – fogalmaz Suggs. „A Toyota tudja, hogy erőfeszítés nélkül nincsenek eredmények, és ez a mai alapkőletétel csupán egy hosszú folyamat kezdete.”

Egy helyi építésziroda, a JBHM készítette el az 1500 négyzetméteres létesítmény terveit, ami fogadja majd az üzembe érkező, egyre növekvő számú látogatókat, illetve helyszínt biztosít a továbbképzési programoknak.

Képzési központ

A munkaerő-továbbképzés az a hajtóerő, ami lehetővé teszi a Toyota számára, hogy sikeres legyen. Az akár 120 főt befogadó oktatási tér a legmodernebb hang- és vizuális technikával lesz felszerelve.

Látogató galéria

A közel 5000 négyzetméteres térben interaktív modellek ismertetik majd a Toyota Gyártási Rendszert, illetve környezetvédelmi programokat. A látogatók emellett megismerhetik a régió és Mississippi állam gazdasági fejlődését is. A tervek szerint a 2019 novemberében megnyíló látogató- és képzési központ heti öt napon át lesz látogatható reggel 08:00 és délután 17:00 óra között.

Top