Fejlett mobilitási szolgáltatásokkal jelentkezik a Toyota az európai piacon

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota új, mobilitási és flottakezelési szolgáltatásokra specializálódott vállalatot indít Európában. Az európai piacra szabott termékek és szolgáltatások révén új, Toyota Connected Europe néven induló start-up kiterjeszti a Toyota Connected globális mobilitási megoldásainak forgalmazását: a vállalat mindjárt induláskor 35-50 adatelemzőt, mérnököt és szoftverfejlesztőt kíván felvenni.

A Toyota Connected Europe (TCEU) működésének elindításával a TOYOTA Connected (TC) kiterjeszti technológia-alapú mobilitási megoldásainak globális elérhetőségét. A helyi piac egyedi igényeire szabott termékek és szolgáltatások révén a londoni székhelyű új start-up támogatja majd az új mobilitási üzletágak bevezetését Európában. A Toyota Connected észak-amerikai vezérigazgatóját, Zack Hickst nevezték ki az új vállalat igazgatóságának elnökévé, a cég vezérigazgatója pedig a Toyota Motor Europe kapcsolt autók és mobilitási részlegének felelős alelnöke, Agustin Martin lesz.

„A Toyota Connected Europe elindítása megmutatja: arra törekszünk, hogy átformáljuk mindazt, ahogyan ügyfeleink világszerte megélik a mobilitást. Emellett annak is egyértelmű jele, hogy a Toyota milyen sikeres a mobilitási szolgáltatások jövőjét támogató platform létrehozása terén.”– fogalmaz mondta Zack Hicks. „A Toyota Mobilitási Szolgáltatási Platform erősségének és sokoldalúságának köszönhetően, illetve a Toyota Motor Europe szerteágazó kapacitásainak összehangolása mellett arra számítunk, hogy remek szolgáltatásokat tudunk majd biztosítani, és sikerül tovább javítanunk az autóvezetők és utasaik kényelmét az európai piacon.”

„A Toyota Connected Europe a következő lépés a globális mobilitási vállalattá fejlődő Toyota növekedésében.” – teszi hozzá Agustin Martin. „Európában nagyon gyors tempóban halad a mobilitással kapcsolatos új szemlélet meghonosodása, és nagy lelkesedéssel dolgozunk azon, hogy régióbeli ügyfeleink részére is elérhetővé tegyük a Toyota mobilitási szolgáltatási technológiáiban rejlő lehetőségeket.”

A Toyota Connected Europe székhelye Londonban lesz, hogy a vállalatnak minél nagyobb számban álljanak rendelkezésére adatelemzők, mérnökök és szoftverfejlesztők. A 4,5 millió GBP alaptőkével induló új vállalkozás a tervek szerint 35-50 alkalmazottat foglalkoztat majd. A TCEU a Toyota Motor Europe, illetve a Toyota márkakereskedők és disztribútorok partnereként működik majd a régióban, ahol új, megosztott mobilitási és flottakezelési megoldásokat kínál az ügyfelek, a vállalkozások, a kormányok és más szereplők számára.  A vállalat felügyeli majd a Toyota Big Data Center európai működését, emellett pedig hasznosítja és kibővíti majd a Toyota Mobilitási Szolgáltatási Platformot (MSPF). Ez utóbbi egy olyan felhőalapú digitális ökoszisztéma, ami különféle mobilitási szolgáltatások – például fuvarmegosztás, autómegosztás, és távkézbesítés – piaci alkalmazásához biztosítja a szükséges eszközöket.

„A Toyota Connected Europe fontos stratégiai üzleti egység lesz Európában, ahol így eredményesebben promotálhatjuk a Toyota Mobilitási Szolgáltatási Platform szolgáltatásait.” – magyarázza Shigeki Tomoyama, a Toyota Motor Corporation ügyvezető alelnöke és a TOYOTA Connected globális működésért felelős vezetője. „Korszerű adatelemzési technológiánkat hasznosítva haladunk előre, így sokoldalúbb és gazdagabb mobilitási élményt biztosítunk majd európai ügyfeleink számára.”

A Toyota Connected Europe létrejötte jól példázza a Toyota Stratégiai Üzleti Egységének a telematika, a Big Data és a Mobilitási Szolgáltatási Platform fejlesztésében vezető szerepet játszó TOYOTA Connected globális növekedését, ami új módokat teremthet az emberek mozgatására. A vállalat a Toyota Connected North America közreműködésével új mobilitási szolgáltatási partnerségeket létesített a Servco Pacifi, az Inc és az Avis Budget Group vállalatokkal, illetve létrehozta az e-Palette Alliance partnerséget az Amazon, a DiDi, a Mazda, a Pizza Hut és az Uber részvételével; továbbá több jelentős együttműködést alakított ki japán taxivállalatokkal. Mindemellett a vállalat partnere lett az MS&AD Insurance Group tulajdonában álló Aioi Nissay Dowa Insurance Co. is, s ennek köszönhetően sikerült kidolgozni az ország első autóbiztosítási termékét az egymással és környezetükkel kommunikáló autók számára.  A Toyota növekvő lendülete a fejlett mobilitási megoldások kifejlesztése terén jól tükrözi az autóiparban zajló paradigmaváltást, aminek alapját a mesterséges intelligencia, az önvezetés és az összekapcsolt rendszerek alkotják.
A Toyota Connected

TOYOTA Connected vezető szerepet vállal abban, hogy a járműadatok elemzése, a gépi tanulás és a kontextuális adatszolgáltatások felhasználása révén mobilitási szolgáltatásokat fejleszt a Toyota-ügyfelek, vállalkozások, és kormányzatok számára. A vállalat úttörő szerepet játszik a Toyota Mobilitási Szolgáltatási Platform (MSPF) – egy globális, felhőalapú, digitális ökoszisztéma – fejlesztésében, ami a mobilitási szolgáltatások piaci alkalmazásához szükséges eszközöket hivatott biztosítani.

A Toyota Connected Europe

A londoni székhelyű Toyota Connected Europe (TCEU) egy technológiai start-up vállalat, ami az adatelemzés tudományát használja fel új mobilitási megoldások kifejlesztésére és működtetésére egész Európában. A járművekből begyűjtött és felhőalapú platformon elemzett big data adatfolyam segítségével a TCEU támogatja a zökkenőmentes kontextuális járműszolgáltatásokat, autómegosztást és fejlett flottakezelést, illetve az egyéb megosztott mobilitási programokat annak érdekében, hogy megkönnyítse életünket, illetve biztonságosabbá, kényelmesebbé és élvezetesebbé tegye az autózást.

Top