Stílusosan érkezett meg a vadonatúj Aygo Magyarországra

Meglehetősen impozáns körülmények között, Budapest bulinegyedének szívében, annak is egyik legtrendibb szórakozóhelyén, a Teslában került leleplezésre Európa és Magyarország egyik legnépszerűbb városi miniautója, a Toyota AYGO legújabb generációja, amelynek első példányai a napokban érkeznek a hazai márkakereskedésekbe. Semmi kétség, a vadonatúj kisautó sikerre van ítélve, mindent tud ami ahhoz kell, hogy a szegmens csúcsa legyen a cél: vagány, stílusos formavilág, a tömegből kitűnő, látványos külső színek és ezekhez passzoló belső tér, az egyéniség kifejezését lehetővé tevő személyre szabhatóság, szegmenselső fogyasztás és károsanyag-kibocsátás, és nem utolsósorban hangvezérlés és teljes konnektivitás. Akár Apple, akár androidos okostelefonunk legyen, szinte nincs olyan fontos alkalmazás amelyet ne használhatnánk anélkül hogy le kelljen vegyünk a tekintetünket az útról. Diktálhatunk vagy épp felolvastathatunk autónkkal üzeneteket, megkérhetjük hogy hívja fel nekünk valamelyik ismerősünket, de kedvenc Spotify lejátszási listánkat is az autó hangszóróján keresztül élvezhetjük.

Immár 13 éves a Toyota AYGO sikertörténete: Magyarország harmadik legnépszerűbb városi miniautójának első generációja 2005-ben került leleplezésre, és azonnal óriási sikernek bizonyult a fiatal városlakók körében, érzékletesen kidomborítva a Toyota márkaimázsának játékos oldalát.

Ez volt a Toyota első kompakt városi autója, amelyet a világ legzöldebbnek és leginnovatívabbnak tartott autógyártója kifejezetten az európai piacra tervezett. Hála annak, hogy a Toyota miniautója minden évben új karosszériaszínekkel és időről időre különleges változatokkal jelent meg – ráadásul 2008-ban és 2012-ben is komoly termékfrissítésen esett át, 2014-ben pedig teljesen új modell érkezett  – az AYGO azóta is a szegmens egyik legtrendibb autójának számít. Nem véletlen, hogy az elmúlt 13 évben több mint 760.000 AYGO talált gazdára és vásárlóinak elégedettsége és márkahűsége messze felülmúlja az miniautók átlagát. 2014-es színre lépése óta a jelenlegi AYGO is sikert sikerre halmozott aratott az európai miniautók piacán.

Azonnal felismerhető, trendi és egyedi dizájn

Az autó első pillantásra felismerhető, már-már védjegynek számító ‘X’ orrkialakítása és a személyre szabást segítő opciók széles választéka révén a Toyota kisautója látványosan kitűnik a tömegből. Az AYGO vásárlói többnyire nem azok, akik pusztán észérvek alapján választanak maguknak járművet: látványos megjelenésének és élvezetes vezetési élményének köszönhetően az AYGO a Toyota egyik legsikeresebb modellje, ha új vásárlók megszerzéséről vagy más márkáktól való átcsábításáról van szó. Az AYGO most bemutatott legújabb generációja várhatóan tovább erősíti a majd a trendi modell hírnevét és kimagaslóan jó pozícióját a miniautó szegmensben, ahol erős harc dúl a vásárlók kegyeiért. A Toyota dizájnerei és mérnökei nemcsak hangsúlyosabbá formálták a modell fiatalos és egyedi imázsát, hanem hajtását is takarékosabbá tették, miközben növelték teljesítményét és javították irányíthatóságát, hogy az AYGO minden eddiginél élvezetesebb vezetési élményt nyújtson.
A változások közül a legszembeötlőbb kétségkívül a vadonatúj dizájn, a még a korábbinál is trendibb külső megjelenés, az egyedi színkombinációk és az ahhoz passzoló belső tér. A 3 és 5 ajtós változatban is elérhető miniautó első pillantásra felismerhető, már-már védjegynek számító ‘X’ orrkialakítása révén már eddig is kitűnt a tömegből, ezt az egyértelmű, azonnal azonosítható mivoltját megőrizte az AYGO új dizájnja is, a formaterv azonban a 3 dimenziós architektúra révén még erőteljesebb és stílusosabb lett.  A magenta és ciánkék metálfények révén új, hihetetlenül divatos színek jelentek meg a palettán, amelyre az ügyfél igénye esetén felelnek a színmotívumok az utastérben is, miközben az AYGO négy konfigurálható karosszéria elem révén tökéletesen testre szabható lett, abszolút kifejezve a tulajdonos egyéniségét. Mindehhez belül megújult grafikájú műszeregység és új kárpit opciók társulnak.

Élmény vezetni – ráadásul költséghatékony is

A volán mögött derül ki, hogy a Toyota mérnökei még tovább fokozták a vezetési élményt is, ami még csendesebb futással társul, ráadásul a szegmens legalacsonyabb fogyasztású (akár 3,6l/km) és károsanyag-kibocsátású motorja révén még olcsóbbá vált az AYGO üzemeltetése is. Az új AYGO-t ugyanis egy környezetbarát alacsony emissziójú 1 literes turbó motor hajtja, amely az Euro 6.2 környezetvédelmi normának is megfelel.

Teljes okostelefon integráció

Az AYGO vásárlók ezen felül az új konnektivitási technológiáknak köszönhetően folyamatosan kapcsolatban maradhatnak a külvilággal: az új AYGO-ban helyet kapott az Apple Car Play és az Android Auto szoftver, valamint a hangfelismerési funkció. Megjeleníthetjük a legfontosabb applikációkat a multimédiás képernyőn (pl. Térképek, audio appok, Spotify stb.). Ennek és a hangfelismerési funkciónak köszönhetően telefonálhatunk anélkül, hogy levennénk a szemünket az útról, vagy épp üzenetet diktálhatunk/olvastathatunk fel a rendszerrel.  Épp így használhatjuk a navigációs rendszert vagy épp hallgathatunk zenét is, hozzáférünk Spotify listáinkhoz épp úgy, mint lementett podcastjainkhoz vagy hangoskönyveinkhez.

Kinek talál majd be a vadonatúj Toyota AYGO?

Az talán még az eddigiekből is kiderül, hogy az új AYGO egy környezetbarát, hihetetlenül trendi kisautó, amely kitűnik a tömegből, személyre szabhatósága révén az önkifejezés eszköze is lehet, miközben az egyedülálló teljes okostelefon integráció révén folyamatos konnektivitást kínál.

Mindez predesztinálja arra, hogy legnépszerűbb továbbra is a fiatalok körében lesz. Miközben persze a miniautó szegmens általánosságban az emocionális irányba tart, az AYGO tökéletes választás lehet a racionális alapon gondolkodó értéket keresőknek is, akik gazdaságos és környezetbarát autót keresnek, épp úgy, mint a fiatalos, bájos és élvezetesen vezethető autót kereső szabad szellemeknek, a vagány és trendi autót kereső techmániásoknak és az autó trendi és környezetbarát mivoltában a kitűnés lehetőségét látó városi hipsztereknek.

 

Top