Budapesten forgatták a C-HR vadonatúj reklámfilmjét

Immáron nem csupán hollywoodi szuperprodukciók díszletéül szolgál Budapest: a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota fővárosunkban forgatta futurisztikus sikermodellje, a C-HR reklámfilmjét,amely bemutatását követően alig másfél évvel a világ legnépszerűbb környezetbarát hibrid elektromos autója lett. A C-HR-ben elérhető negyedik generációs hibrid hajtás jövőbemutató voltára, és az autó nem mindennapi dizájnjára jól felel a reklámfilm hangulata, amely akár egy nagy költségvetésű science fiction vagy cyberpunk film trailere is lehethe.

A Toyota a világ vezető zöld autógyártója: prémium márkájával, a Lexusszal együtt a városi forgalomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemben közlekedő öntöltő hibrid elektromos autók világszintű értékesítésének 52%-át, az összes alternatív hajtású autó eladásnak pedig 36%-át jegyzi. A hibrid elektromos (HEV) technológiát világhódító útjára indító, annak fejlesztésében az akkumulátoros elektromos (BEV) autózást a közeljövőben forradalmasító szilárd test akkumulátorok fejlesztéséhez hasonlóan élenjáró autógyártó kínálja a piac legszélesebb környezetbarát hibrid portfólióját (világszerte 35, idehaza 16 Toyota és Lexus hibrid elektromos modell érhető el). Ha ez nem volna elég, világ legnépszerűbb öntöltő hibrid elektromos autója, a C-HR épp úgy Toyota, mint a legkelendőbb hálózatról tölthető hibrid elektromos (PHEV) autó, a Prius Plug-in Hybrid, vagy épp a legnépszerűbb abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás (FCEV) autó, a Mirai.

Az alig másfél évvel ezelőtt bemutatott, azóta minden előzetes várakozást és értékesítési rekordot megdöntő, 75%-ban hibrid változatban értékesített C-HR volt ugyanakkor az a modell – nem utolsósorban futurisztikus dizájnjának köszönhetően – amely a környezetbarát hibrid elektromos technológiát minden korábbinál népszerűbbé tette a fiatalabb vásárló közönség körében is, rengeteg új Toyota és úgy általában véve környezetbarát vásárlót szerezve. (Idehaza a modell márkanagykövetének egyébként a fiatalok által rendkívül kedvelt, nemzetközi szinten is elismert énekes-zenei előadó Király Viktort választották.)

Ez a futurisztikus életérzés köszön vissza a Toyota Budapesten forgatott vadonatúj reklámfilmjében is, amelynek bemutatására néhány hónapot még várnunk kell, néhány snitt azonban már elérhető belőle – és Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák hazai kommunikációs vezetője szerint egészen olyan, mintha épp a Szárnyas fejvadász harmadik részének előzetese készült volna el.

„Több mint 52.000 hibrid Toyota C-HR talált gazdára világszerte az idei év első negyedévében, ezzel ez a modell a világ legnépszerűbb környezetbarát hibrid elektromos autója (a TOP10-ben egyébiránt még további 6 Toyota modell kapott helyet). Éppen ezért egyszerre inspiráló és hihetetlen megtiszteltetés, hogy Budapestet választották a sikermodell legújabb, egészen egyedi hangulatú reklámfilmjének forgatási helyszínéül.” – fogalmaz Varga Zsombor

„Utalva az autóban működő forradalmi, negyedik generációs öntöltő hibrid technológiára a reklámfilm egy olyan különleges, futurisztikus világba repíti el a nézőt, hogy az embernek valóban az az érzése támad, hogy egy nagyszabású, kultfilm várományos cyberpunk film beharangozó trailerét látja. A reklámfilm koncepciója miatt a forgatóknak olyan helyszínre volt szükségük, ahol egyszerre, kéz a kézben jelenik meg a jövő és a múlt, és egy különleges urbánus életérzés, budapestiként pedig hihetetlenül jó érzés hogy ezt a fővárosunkban találták meg. A filmet nézve az avatott szemnek feltűnik Budapest számos ismert, ikonikus helyszíne, a Lánchídtól és a budai Váralagúttól az Erzsébet-hídon, Szabadság-hídon illetve az Operaházon át a bulinegyed néhány népszerű utcájáig. Érdekes lesz látni hogyan fogadja majd a reklámfilmet a nemzetközi és a hazai közönség, magyarként azt hiszem mindig különleges érzés látni feltűnni a fővárosunkat egy a világ számos országában levetítésre kerülő filmben, legyen szó mozifilmről vagy épp reklámfilmről.” – teszi hozzá a szakember.

Top