Magyar művész részvételével nyit art galériát Lisszabonban a Lexus

A környezetbarát hibrid elektromos autóiról ismert, de az elmúlt években egyszerű prémium autómárkából luxus életmód márkává avanzsáló Lexus egy Lisszabonban nyíló innovatív pop-up galériával teszi emlékezetessé vadonatúj futurisztikus crossover modellje, a 2019 első felében érkező UX előzetes bemutatását.Az UX Art Space by Lexus kiállításán egy exkluzív UX-prototípus mellett jelennek meg két ígéretes művész, Inês Zenha és Magyarlaki Bence alkotásai, amelyek témája az új Lexus crossover újraértelmezése. Natxo Checa, a Zé dos Bois Gallery (ZDB) alapítója, igazgatója, kurátora és producere vállalta az UX Art Space by Lexus executive produceri feladatát, amiben a modern művészetek független kurátora és szakértője, Carolina Grau lesz segítségére A június 29. és szeptember 15. között nyitva tartó rendezvénytér címe: Lisszabon, Cais Sodré negyed, Largo dos Stephens 5.

A Lexus Lisszabont választotta az UX Art Space by Lexus pop-up galéria helyszínéül, amely hűen illusztrálja, hogy a Lexus – túllépve az autóipari kereteken – luxus életstílus márkává formálódik át. A galériában nem csupán az új Lexus UX exkluzív prototípusa lesz látható, hanem két ígéretes művész, Inês Zenha és Magyarlaki Bence alkotásai is, akiket arra kért fel a Lexus, hogy ‘álmodják újra’ az UX modellt, saját interpretációjukban mutatva be az új Lexus crossovert.

Natxo Checa, a Zé dos Bois Gallery (ZDB) alapítója, igazgatója, kurátora és producere vállalta az UX Art Space by Lexus executive produceri feladatát, amiben a modern művészetek független kurátora és szakértője, Carolina Grau lesz segítségére, aki széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a nemzetközi rendezvények és kiállítások terén.

“Lisszabon egyre inkább egyfajta kreatív és kulturális központtá fejlődik, így remek helyszínnek kínálkozik ahhoz, hogy új UX crossoverünket innovatív, művészi környezetben mutassuk meg.” – fogalmaz Pascal Ruch, a Lexus európai vezetője. “A UX Art Space by Lexus segítségével a látogatók beléphetnek a Lexus világába, osztozva velünk a kreatív dizájn és az innovatív technológia iránti rajongásunkban.”

“Az UX Art Space by Lexus harmonikus köteléket teremt a jármű és a műalkotások közt.” – véli Carolina Grau. “Ez a kiállítás egy utazásra invitálja a látogatókat, az absztrakció és dekonstrukció útján hatva érzéseikre, miközben a művészet eszközeivel ábrázolja a Lexusra jellemző mozgást, hangokat, formákat és színeket.”

Az Inêsszel és Bencével készült angol nyelvű interjú az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=23PM_3-OUks

UX ART SPACE BY LEXUS

Helyszín: Largo dos Stephens 5, Cais Sodré negyed, Lisszabon
Nyitva tartás: június 29. – szeptember 15. H-Sz. 12:00-20:00 óráig

A belépés ingyenes.

Top