Franciaországban is a Lexus ügyfelek a legelégedettebbek

A L’Argus című vezető francia autósmagazin közzétett egy saját felmérést, amelyben azt vizsgálták, mennyire elégedettek a francia autótulajdonosok járműveikkel. Tízezer beérkezett válaszból szűrték le az eredményt. A kérdések az autók minőségére (összeszerelés, felhasznált anyagok stb.), illetve megbízhatóságára (tartósság) vonatkoztak. A vizsgálatot az európai autóipari szektorral kapcsolatos versenyképességi felmérésekre szakosodott, Experteye nevű céggel közösen készítették el. Az eredmény szerint Franciaországban is a Lexus autótulajdonosok a legelégedettebbek.

A L’Argus autós magazin felmérésének első helyén mindkét kritérium – minőség és megbízhatóság – szempontjából legendás megbízhatóságáról és legmagasabb szintű kézműves kidolgozottságáról ismert japán Lexus végzett. Minőség tekintetében a 95%-ban környezetbarát hibrid elektromos modelleket értékesítő, és így a világ vezető zöld prémium autómárkájának tekintett Lexus 93.7%-os eredményt ért el, jóval a többi márkára vonatkozó 81.4%-os átlag fölött. A megbízhatósággal kapcsolatos elégedettség terén a Lexus eredménye ugyancsak rendkívül magas: 96.2% volt, míg a többi márka átlaga 85.4%-ot el.

A Lexus egyébiránt világszerte folyamatosan az élen végez az ügyfél-elégedettségi felméréseken, legyen szó az amerikai JD Power US kutatásokról (itt a Lexus 2018-ban sorozatban hetedszer volt első), vagy az európai régióról: a tulajdonosok szerint nincs jobb a Lexusnál a brit Auto Express Driver Power (itt zsinórban másodszor bizonyult elsőnek a márka), illetve a norvég AutoIndex (a Lexus 2018-ban sorozatban itt is hetedszer volt első) felmérés eredményei szerint sem.

Top