Különleges változattal készül a Toyota a Yaris 20 éves évfordulójára Párizsban

Toyota Yaris Y20 – a Yaris 20. születésnapi ajándéka: a 2019-es modell új Y20 felszereltségi szintjének bevezetésével ünnepli a Toyota, hogy az eredeti Yaris 20 évvel ezelőtt, az 1998-as Párizsi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönség előtt. E két évtized – és három generáció – alatt a Yaris stabil pozíciót vívott ki magának a B-szegmensben, és a franciaországi Valenciennes üzemben gyártott kisautó Európa legkelendőbb Toyota-modelljévé vált.

Az új multimédia rendszert és okostelefon-integrációt is kínáló, átdolgozott Yaris-kínálat a Párizsi Autószalonon lesz először látható. A Párizsban kiállított, előszériás 1998 Launch Edition Y20 változat ugyanazzal az aranyszínű fényezéssel készült, mint az 1998-as Yaris, ám a tervezők némi modern csavart is vittek a dizájnba, mivel az autó tetejét sötétszürkére festették. A sorozatgyártású Y20 modellek a 2019-es Yaris-kínálat fontos részét képezik majd, leváltva a jelenlegi Mid+ felszereltséget.

A remek ár-érték arányú autók normál és kéttónusú fényezéssel is megrendelhetők; ez utóbbi változat sötétszürke tetejéhez ezüst, őszibarackszínű és fekete karosszériafényezés kérhető. Az Y20 kivitelt azonban nemcsak ez különbözteti meg a többi Yaristól, hanem a sötétszürke külső stíluselemek is: például a 16 colos szürke/csiszolt felületű, 10 küllős könnyűfém keréktárcsák, illetve a sötétszürkére festett oldalsó díszlécek, hűtőrács, tükörburkolatok és ködfényszóró-keretek (króm betétekkel). Az Y20 sportos kiállását erősíti a tető színére fényezett cápauszony-antenna, a sötétített hátsó üvegezés és az autó hátulját díszítő, különleges Y20 embléma. A szürke színséma az utastérben is visszaköszön, többek közt a középkonzolról, a kormánykerék betéteiről és az új, sakktáblamintás szövetkárpitokról. A szellőzőnyílások, a hangszórók, a váltógomb és a műszerek selyemfényű krómkeretei, valamint a fekete szőnyegek jól illenek a műszerfalat és az első üléstámlákat díszítő Y20 emblémák ezüstszínű szegélyéhez, és ez a harmonikus összhatás még inkább megerősíti az utastér minőségi benyomását.

Új multimédia rendszer

A 2019-es Yaris új multimédia rendszerét arra tervezték, hogy az autó utasai számára folyamatos csatlakozási lehetőséget biztosítson. Napjainkra a konnektivitás fontos választási szemponttá vált az autóvásárlók számára, ezért az új berendezésbe könnyen integrálhatók az okostelefonok, és a rendszeren keresztül hasznos, népszerű alkalmazások érhetők el. A rendszer egyszerűen használható a központi érintőképernyőn keresztül, amelyen a kapcsolódás után megjeleníthetők és kezelhetők az okostelefon bizonyos tartalmai. A funkcionalitást idővel még tovább fejlesztik majd a Toyota mérnökei, hogy a berendezés más, külső szolgáltatóktól származó alkalmazásokat is futtathasson. A rendszert letisztult, egyszerű hardver és HMI dizájn jellemzi. A berendezés az okostelefonos útvonaltervezést is támogatja, és az új mikrofon és a fejegység erre szolgáló gombja segítségével hangutasításokkal is kezelhető, hogy használata a lehető legkevésbé zavarja meg az autóvezetést. Az érintőképernyő a már jól ismert pöccintéses és nagyítás/kicsinyítés ujjmozdulatokkal is kezelhető.

Top