A Toyota bemutatja a világ első hibrid gördeszkaparkját

A Rómában létrehozott Toyota Wheel Park a világ első olyan kerekes extrémsport-pályája, ahol mind a normál, mind pedig a parasportok űzésére van lehetőség. A hibrid gördeszkapark jó pár kerekes sportnak ad otthont, ilyen a többek között BMX (biciklis krossz), a gördeszka és a WCMX (kerekesszékes krossz). A gördeszkapark válasz a Toyota „Start Your Impossible” („Vágj bele a lehetetlenbe”) kihívására és hitvallására, miszerint ha szabadon mozoghatunk, minden lehetséges. A társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota célja a mozgássérült sportolók igényeit figyelembe véve a társadalmi beilleszkedés elősegítése és új, vegyes sportközösségek létrehozása.

A világ első hibrid gördeszkapályájának bemutatásával a Toyota megerősíti elkötelezettségét, miszerint célja, hogy mindenki számára minden eddiginél jobb mobilitási lehetőségeket biztosítson. E törekvés részeként – hogy a Toyota „egyszerű” autógyártóból mobilitási szolgáltató vállalattá váljon – hosszú távú együttműködést kötött az Olimpiai valamint a Paralimpiai Játékokkal, globális kihívást indítva útjára „Start Your Impossible!” („Vágj bele a lehetetlenbe”) címmel. A vállalat mobilitási kezdeményezései közé tartozik a Universal Street Games nemzetközi verseny, és a Toyota Mobilitási Projekt is. A cég szemléletmódjához hűen a Toyota Wheel Park több generációnak kíván örömteli kikapcsolódást nyújtani és a „kerekezés” élményét felhasználni arra, hogy jó irányba mozduljanak el az emberek közti kapcsolatok.

A római Toyota’s Wheel Park több mint gördeszkapark: többféle kerekes sport is űzhető itt, mint például a BMX vagy a legújabb olimpiai sportág, a gördeszka, valamint a világ egyik legfiatalabb extrémsportja, a WCMX. A mozgássérült sportolók igényeit is figyelembe véve a park létrehozásának célja a társadalmi beilleszkedés elősegítése, a városrehabilitáció és új, vegyes sportközösségek létrehozása is. Kettő vagy négy keréken, ülve, állva, száguldva, a kerekes akciósportok kedvelői hasonlítanak egymásra abban, hogy egyedi módon szemlélik a világot. Ők nem csupán A-ból B pontba haladnak, náluk ez maga a kreatív önkifejezés, a szabadság és az öröm megtapasztalása is, ami mindannyiunk számára inspirációt jelenthet.

A Toyota büszke rá, hogy együttműködhet a római Bunker Gördeszkaparkkal (BNKR) a hibrid gördeszkapark megvalósításában. Ez az első olyan kerekes extrémsport-pálya, ahol mind a normál mind pedig a parasportok űzésére van lehetőség.

„A BNKR Toyota Wheel Park projektet a Toyota világméretű kihívása, a ’Start Your Impossible’ (’Vágj bele a lehetetlenbe’) inspirálta. Ez a felhívás mindannyiunkat arra bátorít, hogy lépéseket tegyünk a körülöttünk lévő világ jobbá tételére úgy, hogy túllépünk a korlátainkon. A Toyota Olaszországban megtette az első lépést a Wheel Park megnyitásával a BNKR – ASD-Enjoy more-ral közösen. Ezt további helyszínek követik majd Európában. A létesítmény a Toyota látomását szimbolizálja: ’Egyre jobb mobilitási megoldások mindenki számára!’,  beleértve a mozgáskorlátozottsággal élőket is, előmozdítva ezzel egy mindinkább elfogadó és támogató társadalom létrejöttét.” – fogalmaz Mauro Caruccio, a Toyota olaszországi leányvállalatának vezérigazgatója.

Az elmúlt nyolc évben a BNKR segített megalapozni és meghatározni a római gördeszkás kultúrát különféle nyári tanfolyamok, táborok valamint újdonságnak számító terápiás programok szervezésével. A Toyota és a BNKR együttműködve egy Koppenhágában létrehozott tesztpark terveit alapul véve győződött meg arról, hogy a római gördeszkapark a WCMX sportra is alkalmas, és így a hibrid park ígérete valóra váltható. Akár speciális WCMX eszközök biztosításával – amelyek lehetővé teszik, hogy kerekesszékes sportolók is kipróbálják ezt a sportágat – akár új rámpák tervezésével és építésével, a Toyota arra összpontosít, hogy minden létező akadályt elhárítson a résztvevők elől, hiszen a márka hitvallása szerint, ha szabadon mozoghatunk, minden lehetségessé válik. A Toyota WCMX sportolója, Lilly Rice a 2018-as WCMX világbajnokság ezüstérmese volt az első nő Európában, aki kerekesszékkel szaltót tudott ugrani.

„Ez a kampány megmutatja az embereknek, hogy az, hogy mozgáskorlátozottak vagyunk, nem jelenti azt, hogy fel is adjuk. A Toyota szerint, ha szabadon mozoghatunk, minden lehetséges. Az általuk létrehozott hibrid gördeszkaparkban éppen ezt tudjuk bizonyítani. Nagyon boldog vagyok, hogy a Toyota felkarolta a WCMX sportágat, lehetővé téve, hogy a BNKR pályáin minél többen kipróbálhassák és elkezdhessék űzni ezt a csodálatos sportot. A Toyota segítségével remélhetőleg meg tudjuk mutatni a világnak, milyen lehetőségek rejlenek e sportágban, sőt azt is, hogy a kerekesszék nem csupán helyváltoztatásra való, hanem akár sporteszköz is lehet. A gördeszka épp úgy, mint a BMX.” – fogalmaz Lilly Rice a Wheel Park program és a „Start Your Impossible” kampány kapcsán.

Top