Izgalmas technológiák tehetik a vásárlók kedvencévé az új Corollát

A jövő tavasszal három karosszéria változatban (ötajtós, kombi és szedán) és két eltérő teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással érkező Toyota Corolla kétségkívül a szegmens egyik nagy sikervárományosa.Erről nem csak a sportos, dinamikus formavilág, letisztult belsőtér és az Európában is robbanásszerűen növekvő népszerűségnek örvendő környezetbarát meghajtási láncok gondoskodnak, de az új modellben bemutatkozó izgalmas technológiák is.

A magas felszereltségű modellekhez alapáron járnak, a többi Corolla változathoz pedig megvásárolhatók azok a komfortnövelő technológiák, amelyek még nagyobb kényelmet biztosítanak a vezető és utasai számára. A tervezők különös figyelmet szenteltek a Corolla Touring Sports csomagterének praktikus és kényelmes kialakítására, ahol a szériafelszereltség része az igény szerint megfordítható és két pozícióban is rögzíthető padló, a raktér világelső LED megvilágítása, valamint a High felszereltségi szinten a tárgyak rögzítését segítő alumínium sínrendszer.

Van azonban még számos olyan praktikus és izgalmas technológia, amely még tovább javítja majd az új Corolla tulajdonosok komfortérzetét.

 • LED fényszórók: kiviteltől függően háromféle LED fényszóró is elérhető, tripla parabola tükörrel a legegyszerűbb változatnál, a távolsági fényszórónál is LED-es (kettős Bi-Beam) megoldással és automatikus távfény-vezérléssel, valamint a legmodernebb adaptív vezérléssel (AHS).
 • Világelső 3D-hatású műszerek: a vezető előtti műszeregység része a 7 colos multi-információs kijelző, amelynél digitális vagy analóg sebességkijelzés is válaszható. A panel gombnyomásra háromdimenziós hatást kelt; ilyenkor a kerek tárcsák lebegni látszanak.
 • Head-up kijelző: a szélvédőre vetítő kijelző pozícióját és fényerősségét a kormánykerék gombjaival lehet beállítani. A 10 colos, színes TFT projektor olyan vezetési információkat és figyelmeztető jelzéseket jelenít meg közvetlenül a vezető látóterében, mint például a sebességkorlátozás, a navigációs utasítás vagy a gazdaságosabb vezetést segítő eco kijelző.
 • Toyota Touch multimédia rendszer: az új Corolla középkonzolján található a 8 colos, színes érintőképernyő, a Toyota Touch® 2 with Go multimédiás és navigációs rendszerrel. A felhasználói élményt olyan műveletgyorsító funkciók fokozzák, mint az ujjmozdulatokkal (pinch) vezérelhető nagyítás vagy a lapozás, és a többszavas One Box kereső.
 • eCall: az eCall a légzsákok működésbe lépése után nyújt segítséget. A rendszer automatikusan kapcsolatba lép a nemzetközi segélyhívó szolgálatokkal, lényeges és pontos információkat szolgáltat a jármű földrajzi helyzetéről, az utasok számáról, biztosítva annak lehetőségét, hogy az utasok akkor is képesek legyenek kommunikálni a segélyszolgálattal, ha történetesen mozgásképtelenek. Az eCall segélyhívóval az utasok egyetlen, közvetlen gombnyomással kapcsolatba léphetnek a segélyszolgálattal. A hívás a járműbe beépített SIM kártyával történik, amiért a tulajdonosnak nem kell fizetnie.
 • Csatlakoztatott szolgáltatások: ez az új alkalmazás számos kényelmi, és a jármű üzemeltetésével kapcsolatos szolgáltatást nyújt, mint például a tanácsadás, a navigáció, a vezetői viselkedés elemzése vagy a karbantartás emlékeztető.
 • JBL GreenEdge prémium hangrendszer: az új Corolla hibrid változataihoz megrendelhető a JBL nyolc hangszórós Premium Sound System hangrendszere. A hangszórók hangképét – köztük a JBL jellegzetes, A-oszlopokba épített magashangsugárzóival – kifejezetten a csendes utasterű Corolla akusztikájához állították be. A rendszer innovatív Clari-FiTM technológiával működik, amely MP3 fájlok esetén valós időben pótolja a tömörítés során elveszett jeleket, helyreállítva a hangminőséget, és sztereó-keveréssel a lehető leghűbb módon adja vissza az eredeti felvétel minőségét.
 • Vezeték nélküli telefontöltés: a vezeték nélküli (wireless) telefontöltő lehetővé teszi az utasok számára, hogy WPC-kompatibilis mobilkészülékeiket egyszerűen, vezetékes kapcsolat nélkül töltsék, miután a készüléket a váltókar előtt található, erre a célra kialakított felületre helyezték.
 • Skyview panoráma napfénytető: a Skyview panoráma napfénytetőt két üvegpanel alkotja, az első rész nyitható és hátracsúsztatható, amivel maximum 272 mm széles felület válhat szabaddá. A tető nyitott állapotában hálós szerkezetű szélterelő csökkenti a turbulenciát az utastérben, zárva pedig elektromosan mozgatható rolóval árnyékolható a kabin.
 • Elektromos csomagtérajtó: a Corolla Touring Sports már kéz nélküli csomagtérajtó-mozgatással is megrendelhető, amit a lökhárító aljának közepén elhelyezett szenzor vezérel, és aktiválásához elegendő egy lábmozdulat a lökhárító alatt. Az ajtó nyitási magassága beállítható. Az ajtó egyérintéses gombnyomással szintén nyitható-zárható.
 • Intelligens parkolóasszisztens, intelligens radarral (SIPA+ICS): a rendszer a hátsó kamera és az első lökhárítóba épített ultrahangos radarok segítségével tolat be a járdaszegéllyel párhuzamos parkolóhelyekre. A manővert automatikusan, a célnak megfelelő kormánymozdulatokkal hajtja végre, a vezetőnek csak a jármű sebességét kell szabályoznia. A SIPA rendszer automatikusan aktiválja az intelligens távolságmérő radart is (ICS) is, így biztosítva a művelet biztonságát.

Mindezeken felül a szintén a Párizsi Autószalonon bemutatott vadonatúj Toyota RAV4-hez hasonlóan az új Toyota Corollában is helyet kap a Toyota Safety Sense csomag legújabb generációja, amely az aktív biztonsági rendszerek és vezetéstámogató technológiák széles tárházát kínálja, ilyenek az ütközést megelőző rendszer, az adaptív sebességtartó automatika, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a sávkövető asszisztens, az automatikus távfény vezérlés vagy épp a jelzőtábla felismerő.

Top