A 2020-as Tokiói Olimpián a Toyota lesz az olimpiai lángot hordozó váltó hivatalos támogatója

Az Olimpiai és Paralimpiai Játékok nemzetközi mobilitási partnereként és a Magyar Olimpiai Bizottság Platina fokozatú támogatójaként a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota bejelentette, hogy együttműködésre lépett a Tokiói Olimpia és Paralimpia szervezőbizottságával (Tokió 2020 szervezőbizottság) az olimpiai lángot hordozó váltófutás hivatalos támogatójaként.

A Tokió 2020 váltófutást támogató partnerként a vállalat célja fokozni az olimpia iránti érdeklődést, és lelkesíteni az embereket egész Japánban, beleértve a katasztrófa sújtotta területeket is. A további célok közé tartozik például a lánghordozók toborzása, a váltófutás és a kapcsolódó rendezvények lebonyolítása, illetve hogy ezek által elmélyítsék a kapcsolatot a cég helyi partnereivel. Emellett hivatalos mobilitási partnerként a Toyota felvezető autóval vesz részt magán a váltófutáson, izgalmas, új mobilitási technológiákat is bemutatva.

Az 1998-as Naganoi Téli Olimpiai Játékokon a Toyota jelenlegi ügyvezető alelnöke, Mitsuru Kawai a vállalat képviseletében a lángot hordozó váltó egyik tagja volt. Ennek jelentőségéről Kawai a következőképp fogalmaz: „A láng jeleníti meg az olimpiai eszme szellemét. Emlékszem, mennyire átéreztem a láng által képviselt felelősséget, amikor futottam vele 1998-ban, a Naganoi Játékokon. A Toyota segíteni szeretne egy olyan befogadó társadalom létrehozásában, amelyben bárki lehetőséget kap a lehetetlen megvalósítására. Úgy vélem, cégünk összes dolgozója egyesült erővel munkálkodik majd azon, hogy valóra váljon a szervezőbizottság váltófutással kapcsolatban megfogalmazott elképzelése, amely szerint ’A remény világítja meg számunkra az utat.’”

A Toyota idén a 2018-as Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián is támogatta az olimpiai lángot hordozó váltófutást, Hilux és Prius modelleket biztosítva az eseményhez. Emellett Toyota járműveket használtak minden, korábban Japánban megrendezett olimpián is: Tokióban 1964-ben, Sapporóban 1972-ben, és Naganóban 1998-ban. A Toyota 2015-ben lett az egész világra kiterjedően a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) hivatalos mobilitási partnere, így célja az, hogy a legújabb mobilitási megoldások és technológiák révén hozzájáruljon a 2020-as Tokiói Olimpia zökkenőmentes lebonyolításához. Emellett a Toyota különféle sport- és közösségi tevékenységek formájában segít a Játékok beharangozásában is.

A Toyota kiemelt olimpiai partnersége és egész világra kiterjedő paralimpiai partnersége

A Toyota 2015-ben lett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) és a Nemezetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) hivatalos mobilitási partnere a 2017-2024 időszakra, amibe beletartozik a 2018-as Pjong Csangi Téli Olimpia (Korea), a 2022-es Pekingi Téli Olimpia (Kína), és a 2020-as Tokiói Olimpia (Japán), illetve a 2024-es Párizsi Olimpia (Franciaország) is. Partnerként a Toyota célja egy békés, diszkriminációmentes társadalom létrehozása a sport segítségével, illetve a mobilitás által elkötelezni magát egy fenntartható társadalom felépítése mellett. A Toyota folyamatos fejlődésre és az emberek tiszteletére vonatkozó értékei kifejeződnek az Olimpiák és Paralimpiák révén is, ahol az egész világ barátságban és szolidaritásban egyesülve találkozik azért, hogy ünnepelje az emberben rejlő lehetőségek legmagasabb szintű kiteljesedését. A Toyota hisz abban, hogy a mobilitás túlmutat az autókon; a kihívások legyőzéséről, és az álmok megvalósításáról szól, ahogyan azt a vállalat „Vágj bele a lehetetlenbe!” kezdeményezése megfogalmazza, és egyben alapként szolgál a vállalat autógyártóból mobilitási vállalattá történő átalakulásához. Ha szabadon mozoghatunk, bármi lehetséges számunkra.

A korábban Japánban megrendezett olimpiákon használt Toyota modellek

Láng kísérése olimpiai játékok
Tokió 1964 7 jármű

(Crown Eight, Crown, Corona)

95 jármű (Corona, Master Line, Crown, Dyna, Light Van stb.)
Sapporo 1972 3 jármű (Land Cruiser) 51 jármű (Coaster, Crown stb.)
Nagano 1998 36 jármű

(Prius, Harrier)

1,520 jármű (Crown Majesta, Caldina, Ipsum, Corolla Van, Raum, RAV4, High Ace, Town Ace, Light Ace, Coaster HV, RAV4 EV stb.)

 

Top