Tíz milliós mérföldkőhöz érkezett az idén 30 éves Lexus

A mára környezetbarát luxusautó márkából igazi prémium életmódmárkává avanzsáló Lexus a 10 milliomodik eladott autóját ünnepli.

A mára a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtás, a legendás megbízhatóság, a futurisztikus és letisztult dizájn, a high tech műszaki megoldások, a prémium kidolgozás és a legmagasabb szintű ügyfélkiszolgálás szinonimájává váló márka számára mérföldkövet jelentő értékesítési eredmény 1,45 millió öntöltő hibridet is magában foglal. A hibrid elektromos modelljei sikerének köszönhetően (idehaza tavaly a Lexus eladásainak 97%-át tették ki a hibridek) világszerte évek óta szárnyaló japán luxusautó márka tavaly is rekordszintű értékesítési eredmény ért el: 2018-ban 698.330 Lexus talált gazdára világszerte, ami 4,5%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A 10 milliós mérföldkő méltó megemlékezés a márka 1989-es megjelenésének 30. évfordulójáról is.

A Lexus bejelentette, hogy eladta 10 milliomodik autóját. A mérföldkövet jelentő értékesítési eredmény 2019. február 19-én született, röviddel az erős 2018-as évzárást követően, amikor a Lexus – immár sokadik alkalommal – a legnagyobb volumenű értékesítést könyvelhette el világszerte és Európában egyaránt. Mindemellett a márka (amely 2005-ben mutatta be a világ első öntöltő hibrid luxusautóját, és azóta is a legnagyobb ilyen modellkínálattal rendelkezik) immár több mint 1,45 millió öntöltő hibrid autó globális értékesítéséről számolhat be. A Lexus hibridek eladásai 2018-ban közel 20 százalékkal növekedtek az előző évhez képest, és ez az eredmény fényesen igazolja a márka elkötelezett törekvésének helyes voltát.

A vállalat ma azt is közzétette, hogy világszerte 698.330 autót értékesített a 2018-as naptári évben, ami 4,7 százalékos növekedést jelent a 2017-es eredményhez képest. A luxusmodellek átfogó kínálata – benne az RX és NX modellekkel, az LC és LS zászlóshajókkal, valamint a vadonatúj ES és UX modellekkel – lehetővé tette, hogy a globális életstílus-márka minden idők legjobb értékesítési eredményét mutathatja fel.

A Lexus világszerte jelentős növekedésről számolhat be, kiterjesztve jelenlétét a feltörekvő régiókban, és megerősítve pozícióit a már meglévő piacokon. A márka továbbra is következetesen ragaszkodik ahhoz, hogy kiváló termékeket és kimagasló vásárlói élményt kínáljon a legmagasabb színvonalú márkakereskedőkön keresztül; ez a garancia arra, hogy globális növekedésünk a következő években is folytatódjék.” – fogalmaz Yoshihiro Sawa, a Lexus világszintű elnöke.

Európában a Lexus a márka megjelenése óta körülbelül 875.000 autót értékesített, köztük mintegy 365.000 öntöltő hibriddel. 2018-ban a Lexus 76.188 járművet adott el a régióban, ami nem csupán minden idők legjobb eredménye, hanem egy öt éve tartó folyamatos növekedést is fémjelez. Az elmúlt 5 év során a Lexus európai eladásai 76 százalékkal gyarapodtak. A Lexus célja, hogy 2020-ra 100.000 autót értékesítsen Európában. A márka magyarországi sikerei egyébiránt még a világszintű eredményeket is felülmúlják: a 2018-ban a hazai prémium piacon elért 5,7%-os piaci részesedése európai szinten a második legmagasabbnak számít.

Top