Az új Supra meghódíthatja az e-motorsportot is

A TOYOTA GAZOO Racing megjelenik az e-motorsport világában a GR Supra GT Cup elindításával a PlayStation4 Gran Turismo Sport felületén.

A 17 év után idén visszatérő sportautó-legenda, amelynek idei évre allokált 900 példányát pillanatok alatt elkapkodták, a jelek szerint nem csak az aszfalton, hanem az éterben is kész a szívek meghódítására.

A TOYOTA GAZOO Racing (TGR) bejelentette, hogy a GR Supra GT Cup for PlayStation 4 (PS4) bevezetésével belép az e-motorsportok világába. A Gran Turismo Sport – amely az első globális egymárkás verseny – 2019. áprilisában indul. A Toyota E-motorsport aktivitásainak eredményeként a FIA minősítésű Gran Tourismo Championships hivatalos partnerévé is válik, ami a Gran Turismo valós vezetéses, szimulátoros bajnokság online sorozata, és amit a FIA (Nemzetközi Autósport Szövetség) is elfogad. A szimulátoros bajnoksághoz készült kedvcsináló videó ezen a linken tekinthető meg.

Az idei évtől az e-motorsportok a TGR motorsport aktivitásainak kiemelt fontosságú részévé válnak, amely keményen dolgozik azon hogy a motorsportot és a sportautókat világszerte még elérhetőbbé, vezetésüket pedig élvezetesebbé tegye mindenki számára. A rendkívüli motorsport hagyományokkal rendelkező vállalat amely sporttörténetének talán legsikeresebb időszakát éli (2018-as konstruktőri bajnoki a cím a Rally Világbajnokságban és élen álló pozíció a 2019-es évadban a Yaris WRC-vel, a 2019-es Dakar megnyerése a Hilux-szal, a 2018-as Le Mans 24 órás megnyerése és élen álló pozíció a Hosszútávú Világbajnokság 2018/2019-es évadában az 1000 lóerős TS050 hibrid versenygépekkel) azt reméli, hogy az e-motorsportokból nyert tapasztalatok is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy még jobb autókat készítsen.

Supra GT Cup áttekintés

Verseny neveGR Supra GT Cup
Verseny ideje2019 április-augusztus
Verseny helyeElőfutamok: világszerte onlineDöntők: a Toikói Autószalonon októberben
Futamok számaElőfutamok: 13 futam 2019-ben (tervezet)Döntő: 1 verseny
Részvételi feltételekPS4®-re fejlesztett Gran Turismo Sport birtoklása és PS4® szoftver; a résztvevőknek a 6 éves kort be kell tölteniük
NevezésRészletek az alábbi oldalon lesznek elérhetők:URL:https://toyotagazooracing.com/jp/e-motorsports/

Részletes információk, beleértve az egyes futamok pályáit, a TOYOTA GAZOO Racing GR Supra Cup oldalán, az alábbi linken lesznek elérhetőek: https://toyotagazooracing.com/e-motorsports/

A FIA Gran Turismo Championship World Tour 1, a Gran Turismo Sport nyitóeseménye, március 16-án, Párizsban volt. A rendezvényen bizottsági ülés keretében hirdette meg a GR Supra GT Cup versenyt Yamauchi úr (a Polyphony Digital elnöke) és Tetsuya Tada (a GR Supra fejlesztésének főmérnöke). Az eseményt élőben is követni lehetett a GRAN TURISMO TV-n, a hivatalos Gran Turismo YouTube csatornán.

Top