High-tech infotainment megoldásokkal hódít a Lexus UX

A slágergyanús vadonatúj Lexus UX crossover nem csupán egyedi formatervezési megoldásaival, különleges, egyszerre letisztult és futurisztikus formavezetésével, vagy épp a világ legfejlettebb környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtásával ragadja meg a képzeletet.

Az igazi varázslat az autóba beülve kezdődik, amikor az ember megtapasztalja az autó magával ragadó hangzását, vagy épp az intuitív vezérlés és a kristálytiszta kijelzők előnyeit.

A vadonatúj Lexus UX legújabb multimédiás és navigációs eszközöket kínálja. A 7,0 colos EMV (Electro Multi Vision) kijelző minden változatban alapfelszerelés, de elérhető nagyobb 10,3 col képátlójú is a navigációs rendszerrel. A szabványos Lexus Premium Sound System képes lejátszani a legelterjedtebb digitális audio formátumokat (WAV, FLAC, ALAC és OGG Orbis), USB csatlakozón illesztett adathordozóról, ami sokkal több zenét képes tárolni, mint korábban a CD lemez. A hátul kialakított kettős USB port lehetővé teszi az utasoknak okoskészülékeik (telefonok, tabletek) töltését. A 6 hangszórós normál és az elérhető korszerűbb, 8 hangszórós rendszer könnyű és természetes hangzású bambusz-faszén membrános hangszórókat használ a természetes, valamint a középtartományban megszólaló hangok tisztasága érdekében. Mindkét szett életteli hangzást hoz létre a műszerfal szélén elhelyezett magas (tweeter) sugárzókkal, és a szélvédőről visszaverődő hangokkal. A komolyabb, 8 hangszórós rendszernél további hangsugárzó van a műszerfal tetején, mélysugárzó (subwoofer) a csomagtérben és nagyobb teljesítményű az erősítő is. Elérhető a Mark Levinson Premium Surround Sound System is, a szegmensben exkluzív, 13 hangszórós csomagban alacsony torzítású 668 wattos, D-osztályú, 8 csatornás erősítő, és Quantum Logic Surround Sound és ClariFi™ 2.0 technológia szolgálja a koncertélményt.

Intuitív vezérlés, kristálytiszta kijelzők

Az UX műszerpaneljének kialakítása egyesíti a Lexus sajátosságait és az intuitív megoldásokat. A 7,0 colos TFT LCD kijelzőn digitálisan jelennek meg a realisztikus, analóg műszerek, méghozzá háromdimenziós térhatással. A rendelhető head-up display hozzájárul a Lexus UX high-tech hangulatához, a vezető közvetlen látóterében megjelenítve a legfontosabb adatokat. A nagyméretű, színes kijelző olyan hatást kelt, mintha a virtuális képernyő 2,5 méterrel a vezető előtt lenne, mert így lehet a legjobban, a térben szinte a jármű előtt megjelenő információkra és az útra is egyszerre összpontosítani. A fényes, nagy kontrasztú kijelző napfényben vagy havas környezetben is tökéletesen leolvasható. A Lexus UX-hez tervezett érintésérzékelő Remote Touch Interface (RTI) rendszert úgy alakították ki, hogy működése az okostelefonokéhoz hasonlítson. Az RTI olyan intuitív műveleteket használ, mint a kettős érintés, vagy a pöccintés, amivel az érintőképernyős telefonok is vezérelhetők. A nyomtatott latin betűk felismerésére is képes érintőpad keret nélküli kialakítása és speciális felülete könnyű kezelést biztosít, az ujjak könnyen siklanak, ugyanakkor minimális az ujjnyomok miatti kellemetlenség. Az érintőpad rezgéssel jelzi a kurzorral kapcsolatos műveleteket, megkönnyítve a különböző funkciók működtetését. Az érintőképernyő alsó részén lévő kapcsolóval olyan műveleti központ jeleníthető meg, amely lehetővé teszi például a légkondicionáló és a navigáció kezelését külön menübe lépés nélkül. Egyszerre high-tech és elegáns megoldás, hogy az érintőpad Lexus logóját háttérvilágítás emeli ki.

Top