Király Viktor az elsők között váltott az új hibrid RAV4-re

Sosem látott modellinvázióba fogott a Toyota 2019-ben: a világ legzöldebb autógyártója egyetlen év alatt 7 vadonatúj modellt mutat be Európában, amelyről a vállalat egy elegáns esemény keretében, a Várkert Bazárban, a Bazaar Eclectica étteremben megrendezésre került bemutatón tájékoztatta a hazai sajtót.

Az esemény ugyanakkor kiváló apropóul szolgált ahhoz is, hogy bejelentsék: a márka magyarországi hibrid nagykövete, Király Viktor ezentúl egy vadonatúj Toyota RAV4 hibridet használ majd. Viktor 2,5 évvel ezelőtt, egy Toyota C-HR volánja mögött ismerkedett meg a környezetbarát hibrid elektromos hajtással, azóta pedig a környezettudatos, zöld autózás elkötelezett híve lett.

A környezetbarát autózás és az autóipari zöld forradalom élharcosaként ismert Toyota az idei évet nem bízta a véletlenre: három világszinten is legfontosabb modellje a RAV4, a Camry és az immáron 3 karosszériaváltozatban is elérhető Corolla legújabb generációja is ebben az évben mutatkozik be. Mindez azért különösen fontos, mert mindhárom ikonikus modell megkapta a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtását, amely városi autózás során akár 50-70%-ban károsanyag-kibocsátás- és fogyasztás mentes autózást tesz lehetővé. Kézenfekvő volt tehát, hogy Király Viktor, hazánk egyik legkedveltebb, nemzetközi szinten is elismert zenei előadója, a Toyota magyarországi hibrid nagyköveteként jelen lesz az erről megemlékező eseményen. Az ugyanakkor láthatóan még Viktort is meglepte, hogy az esemény csúcspontjaként a márka egy vadonatúj Toyota RAV4-est ajánlott fel számára.

Viktor egyébiránt 2,5 éve kötelezte el magát a környezetbarát autózás mellett: első zöld autója egy öntöltő hibrid elektromos Toyota C-HR volt, amely véleménye szerint trendi, futurisztikus formavilága révén sokak számára hozta közelebb a környezettudatos közlekedést. Az énekes nem csupán a divatos dizájn-crossover formavilágát kedvelte nagyon, hanem maga is beleszeretett a hibrid autózásba. Ennek okán amikor a gyakori vidéki koncertek, a zenekar és a hangszer szállításához nagyobb autóra volt szüksége, fel sem merült benne, hogy ne hibridet válasszon. Egy évvel ezelőtt így átült az akkori Toyota RAV4 hibrid elektromos változatába, amit nagyon praktikusnak talált, de elmondása szerint azért hiányzott neki a C-HR különleges, trendi dizájnja.

„Éppen ezért vagyok most nagyon boldog, hogy ezentúl egy vadonatúj RAV4 lesz a társam a mindennapokban, szinte még el sem hiszem. Ez az autó egyszerűen gyönyörű, egyszerre robosztus, férfias és mégis letisztult, ráadásul nagy kíváncsi vagyok a legújabb generációs hibrid hajtásra, ami, ahogyan olvastam, még a korábbinál is nagyobb teljesítményre képes.” – fogalmaz Király Viktor lelkesen a vadonatúj RAV4 kapcsán.

Top