Idén is készül különleges kiadás a Hiluxból

Tavaly az akkor 50 éves fennállását ünneplő pickup-legenda Toyota Hilux több különleges kiadással is jelentkezett, ami úgy tűnik bevált a szegmensének értékesítéseit Magyarországon is vezető modellnek.

Vélhetően ez inspirálta az offroad autózás  tekintetében etalonnak tekintett Toyotát az új, 2019-es Toyota Hilux Special Edition megalkotására: a duplakabinos és extrakabinos változatban készülő modell exkluzív külső és belső dizájn-megoldásokat kínál, és augusztustól egész Európában kapható lesz. Ennek kapcsán a Toyota bejelentette azt is, hogy a jövőben minden Hilux modellt felszerelnek a továbbfejlesztett Toyota Safety Sense biztonsági csomaggal.

A Toyota a hamarosan megnyíló 2019-es Birminghami Haszongépjármű Szakkiállításon mutatja be az új Hilux 2019 Special Edition modellt. Az egyedi külső és belső dizájn-megoldásokat kínáló Hilux 2019 Special Edition duplakabinos változata kétféle felszereltséggel (Mid és High), az extrakabinos kivitel pedig Mid felszereltséggel lesz kapható.

Az autó különleges külső kiegészítői Fekete és Sötétszürke fényezéssel készülnek; ilyen árnyalatok díszítik a felső hűtőrács keretét, a ködfényszórók körül látható betéteket, a plató és az ajtók kilincseit, a külső visszapillantók burkolatát, a hátsó lökhárító sarokelemeit és a kartervédőt. Emellett a nyugat-európai piacra gyártott autók kéttónusú, csiszolt 18 colos könnyűfém keréktárcsákat kapnak, a Kelet-Európába szánt járművek vásárlói pedig exkluzív, feketére fényezett, 18 colos könnyűfém keréktárcsákra számíthatnak. Az új Toyota pickup utasterében minden burkolat fekete lesz; a kabin minőségi benyomását tovább erősítik a műszeregység krómbetétei, akárcsak a műszerfal és az ajtókárpitok zongoralakk fekete dekorációs betétei, amelyek a kormánykeréken, a sebességváltó karon és a váltókulissza körül is megjelennek. A vezető előtti műszeregység két fő műszerének fehér számlapja látványosan kitűnik a képből, köztük pedig egy TFT képernyő kap helyet, amelyen egy különleges Hilux 2019 Special Edition animáció fut le, amikor a vezető ráadja a gyújtást. Még a kulcs is kifejezetten modellspecifikus, mivel az autó orr-részének vázlatos körvonala díszíti.

A Hilux-kínálat csúcsát jelentő dizájn-megoldások és felszereltség kifejezetten a szabadidős célú felhasználókat célozzák, kihangsúlyozva, hogy a Toyota híres pickupja egyre népszerűbb az életstílus-szabadidőautót kereső európai vásárlók körében. Az autó mindegyik felszereltségi szintjén rendelkezésre áll a Toyota Safety Sense aktív biztonsági technológiai csomagjának továbbfejlesztett változata, benne a gyalogosokat éjjel-nappal, a kerékpárosokat pedig nappal felismerő ütközést megelőző biztonsági rendszerrel (PCS), a magas sebességtartományban működő adaptív sebességtartó automatikával (ACC), a jelzőtábla-felismerő rendszerrel (RSA) és a fékezéses kormányzással kiegészített sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (LDA). A hidraulikus kormányrásegítéssel felszerelt Hiluxban a nyomvonal-korrekciót az első/hátsó és a bal/jobb oldali kerekek külön-külön fékezésével valósítja meg a rendszer. Az új 2019-es Hilux Special Edition változat és a felfrissített Hilux modellkínálat augusztustól lesz elérhető az európai piacokon.

Top