A Toyota elnöke személyesen köszönte meg a Gazoo Racingnek és a szurkolóknak az újabb világbajnoki címet

A rendkívüli motorsport hagyományokra visszatekintő Toyota fiatal versenyistállója rövid időn belül a harmadik óriási bravúrt szállította a hétvégén: megszerezte a WEC világbajnoki címet.

A TOYOTA GAZOO Racing a 2018-as Rally Világbajnokság, majd a 2019-es Dakar megnyerése után a 2018-2019-es idény utolsó előtti fordulójában, egy drámai futamon – amit erősen befolyásolt az időjárás – megszerezte a FIA Hosszútávú Világbajnoki (WEC) címét a csapatok mezőnyében, a Total Spa-Francorchamps 6 órás versenyen. A Toyota világszintű elnöke, a maga is mesterpilóta Akio Toyota személyes hangvételű levélben a csapatnak, a pilótáknak és nem utolsó sorban a szurkolóknak az újabb diadalt. A levél alább olvasható.

„A TOYOTA GAZOO Racing második alkalommal szerezte meg a WEC világbajnoki címét 2014 óta. Szeretném megköszönni szurkolóinknak a támogatást. A csapat eddig is nehéz körülmények között, kemény pályákon állt helyt. Ilyen volt például a Fuji futam vagy a felhőszakadás Sanghajban, Sebring híres bukkanói és a havazás Spaban, egy amúgy is nehéz pályán. Büszke vagyok a hat pilótára és az összes csapattagra, akik keményen küzdöttek, hogy megszerezzék a világbajnoki címet a csapatok mezőnyében. Szeretnék köszönetet mondani nekik. Gratulálok és köszönöm! Ebben az idényben vár még ránk egy utolsó futam, a 24 órás Le Mans-i verseny a következő hónapban: ez lesz a nagyszerű WEC-idény fináléja. Nem lesz könnyű megszerezni az újabb győzelmet. Spa-ban nem tudtuk elkerülni a 7. rajtszámú autóban bekövetkező hibát, ami frusztrációt okozott a pilóták számára. A problémát azonban biztosan megoldjuk, így olyan TS050 HYBRID-del érkezünk majd Le Mans-ba, amiben biztonságban és nyugodtan autózhatnak a pilóták. Hiszem, hogy legjobb tudásunk szerint fejezzük be az idényt Mike-kal, Kamuival, Joséval, Sébastiennel, Kazukival, Fernandóval és minden szurkolónkkal. Szurkolóink támogatása mindig hatalmas motivációt jelent számunkra. Az Önök biztatása segít minket, úgyhogy nagyon köszönöm Önöknek a folyamatos támogatást!

Akio Toyoda, a Toyota Motor Corporation elnöke”

Jutott ezenfelül egy igazán személyes hangvételű rövid utóirat a pilótáknak is, amely alább olvasható:

„U.i.:

Minden kedves pilótánknak nagyon köszönöm a születésnapi jókívánságokat! Ez a diadal Spaban, és a világbajnoki cím a legszebb ajándék számomra!  Alig várom, hogy veletek autózhassak!

Morizo”

Top