Sorozatban harmadszor lett a legjobb autógyártó a Lexus

Továbbra sincs jobb autógyártó a Lexusnál – legalábbis ez derül ki a 2019-es Auto Express Driver Power felmérésből.

A környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert japán luxusautó-gyártó immár a harmadik egymást követő évben kapta meg az aranyérmet, mivel idén is példátlan, 92,04 százalékos általános elégedettségi értékelést kapott a mértékadó brit magazin olvasóitól.

A brit luxusautó vásárlók nem csupán általánosan ítélték a Lexust a legjobb autómárkának: a Lexus kapta a legmagasabb pontszámokat az utastérre és a komfortra, a külső megjelenésre és a megbízhatóságra is. Mindez azért is nagyon fontos, mert az értékelés nem elméleti szakértőktől vagy szakíróktól származik, hanem maguk az autótulajdonosok szavaztak: Nagy-Britannia autósai idén is ezerszám adták le szavazataikat.

A Lexus-modellek hét kategóriában is első helyet szereztek: az RX luxus crossover aranyérmet nyert a Legjobb Nagyméretű Prémium SUV kategóriában, emellett pedig az utastér és a kényelem tekintetében is a legmagasabb pontszámokat kapta; az RC kupé nemcsak a Legjobb Sportkocsi kategória győztese lett, hanem a megbízhatóság és a gyártási minőség terén is a legjobbnak bizonyult; az IS prémium szedán lett a Legjobb Kompakt Felsővezetői Autó, emellett pedig második helyezést szerzett az Év Legjobb Új Autója kategóriában. A díjak számát a Lexus GS is szaporította, megszerezve a Legjobb Felsővezetői Autó címét.

„Fantasztikus, hogy a Lexus már egymás után harmadik alkalommal végez a Driver Power felmérés élén. Köztudott, hogy a márka fényűző, vonzó és kényelmes autókat épít, és mivel e modellek megbízhatóságát is újra meg újra elismeri a nagyközönség, sok autógyártó tekint irigyen a Lexusra.” – fogalmaz Steve Fowler, az Auto Express magazin főszerkesztője.

„A Lexus márka 30 éve jelent meg a piacon, és mindig is arra törekedtünk, hogy ne csupán a lehető legmagasabb szinten szolgáljuk ki vásárlóinkat, hanem teljesen újrafogalmazzuk mindazt, amit a hibátlan ügyfélszolgálat jelent a vevők számára. Hitünk szerint ez a kiválóság egyik alapköve, ami mellett ugyanilyen fontos még a remek termék és a Lexus-dolgozók elkötelezett munkája. Ezeknek köszönhető, hogy sikerült újra az élen végeznünk a Driver Power listáján az autógyártók értékelésében.” – teszi hozzá Ewan Shepherd, a Lexus brit képviseletének igazgatója.

Top