Akio Toyoda személyesen emlékezett meg Tänak és a Yaris WRC diadaláról

A környezetbarát hibrid elektromos autóiról ismert, és a részben vagy teljesen elektromos hajtások értékesítésében és fejlesztésében vezető szerepet betöltő Toyota komoly motorsport örökséget ápol, a vállalat elnöke, Akio Toyoda pedig maga is szenvedélyes versenyző és mesterpilóta.

A vállalat ráadásul az utóbbi időben sikert sikerre halmoz a világ legrangosabb motorsportjaiban: 2018-ban megnyerte a WRC (Rally Világbajnokság) konstruktőri világbajnoki címét, 2019 év elején a Dakart, néhány hete pedig, egy futammal a sorozat vége előtt megszerezte a 2018/2019-es idény WEC (Hosszútávú Világbajnoki címét is). A vállalat motorsport tevékenységét összefogó TOYOTA GAZOO Racing címvédőként a 2019-es évadban is komoly versenyben van a WRC-ben, mind az egyéni (pilóta és navigátor), mind a konstruktőri világbajnoki címekért. Miután a csapat vezető pilótája, Tänak mind Chilében, mind Portugáliában felállhatott a dobogó legfelső fokára, Akio Toyoda személyesen gratulált a csapatnak és köszönte meg a szurkolók támogatását. Alább olvashatóak a cégvezér és csapat elnök gondolatai.   

„A csapat chilei győzelmét követően Portugáliából is remek híreket kaptunk. Szeretném megköszönni szurkolóinknak a támogatást. Mióta visszatértünk a FIA Rally Világbajnokságba, a portugál versenyek évről évre sok nehézséget hoztak a csapatnak. Most, harmadik alkalommal azonban gyors tempót diktáltunk, és a rally első felében három Yaris WRC állt a mezőny első három helyén, a végén pedig Ott és Martin felléphetett a dobogó legfelső fokára. Meggyőződésem, hogy annak köszönhetjük ezt a nagyszerű eredményt, hogy a csapat összes tagja mindent megtett a folyamatos fejlődés érdekében, amire nyilván az előző évek kudarcai is motiválták őket. Köszönöm ezt Ottnak, Martinnak és csapatunk minden egyes tagjának! Jari-Matti és Miikka szombaton a futómű hibája miatt kénytelenek voltak feladni a versenyt, addig azonban remek tempóval autóztak. Kris és Seb pedig versenyről versenyre jobb időt fut a Yaris WRC-vel. A rally utolsó pillanatáig a dobogós helyezésért küzdöttek. Az évad második felében mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindhárom autónk nagyszerű eredményeket érjen el. Tommival és a csapattal együtt fáradhatatlanul azon dolgozunk, hogy olyan autókat fejlesszünk, amelyek nem csupán versenyképesek, de harmonikusan is vezethetők. A pilótáktól és a navigátoroktól pedig nem várok el mást, mint hogy ugyanolyan agresszívan törjenek a győzelemre a Yaris WRC-vel, mint eddig. És persze arra kérem a szurkolókat, hogy továbbra is biztosítsák támogatásukról a csapatot. Így együttes erővel a lehető legjobb eredményeket érhetjük el a következő futamon, az olaszországi Szardínia Rallyn.”

Top