Új gyárat nyit a Toyota Mianmarban

A Toyota a dél-kelet-ázsiai országban felfutó pickup piacra reagálva úgy döntött, hogy  2021-től megkezdi a világ legkeményebb pickupja, a Hilux mianmari gyártását.

A Toyota megalapítja a Toyota Mianmar Vállalatot (TMY), ami a világ vezető autógyártójának autógyára lesz a dél-kelet ázsiai országban: a tervek szerint 2021 februárjában kezdődhet meg a Hilux helyi gyártása. A mianmari autópiac a gazdasági növekedéssel összhangban virágzott az elmúlt években (2018-ban mintegy 18.000 autót adtak el, ami több mint kétszer annyi, mint az előző évben.) A Toyota jelenleg importálja Mianmarba a Hiluxot, a Viost, a Rusht és más modelleket is. 2019 júniusában azonban a vállalat elindítja a TMY-t, ami még több vásárló számára teszi lehetővé, hogy Toyota gépkocsit válasszon egy olyan piacon, ami folyamatosan bővül.

A tervek szerint a Toyota az új TMY gyárat a Thailawa Ipari Parkban fogja felépíteni, ami Yangon, az ország legnagyobb metropoliszának külvárosában található. Ez várhatóan egy 52,6 millió dolláros beruházást jelent, és a Toyota körülbelül 130 embert alkalmaz majd. Az üzemben a 2021-es indulást követően évente mintegy 2500 Hilux modellt építenek össze úgynevezett SKD (félig összeszerelt kit) módszerrel.

A Toyota arra törekszik, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek kielégítik a mianmari fogyasztók igényeit. A márka számára az is nagyon fontos, hogy helyi munkaerőt alkalmazva, helyi gyártással járuljon hozzá a mianmari gazdaság fejlődéséhez.

Top