Lexus QZ 618 – a Galaktikus Igazságosztó

Földöntúlian szép Lexus vadászgép szerepel a Sony Pictures Men In Black – Sötét zsaruk a Föld körül című filmjében. Korábban sosem látott technológia felhasználásával segít megmenteni az idegenektől az univerzumot a Lexus QZ 618 Galaktikus Igazságosztó.

A Men In Black – Sötét zsaruk a Föld körül premierjén mutatkozik be a Lexus QZ 618 Galaktikus Igazságosztó, ami a márka vadászgép-flottájának első darabja. Az egyelőre még csak a sötét zsaruk számára elérhető jármű hibrid technológiával működik, és egyetlen gombnyomással átalakul egy Lexus RC F sportkupéból a Lexus által valaha gyártott legerősebb IFO-vá (azonosított repülő tárgy). Mindemellett ez az egyetlen olyan modell, amely az Univerzum legsötétebb fekete (Árnyfekete1) színében is megrendelhető.

A Lexus vadászgép híven tükrözi a márka jövőjét – méghozzá a nagyon-nagyon távoli jövőjét.” – fogalmaz Lisa Materazzo, a Lexus helyettes marketingigazgatója. „Fejlett idegensemlegesítő technológiájával, teljesítményével és a kifinomult formavilágával ez a jármű külön kategóriát képvisel.”

Az „Ügynökség” által megszervezett szupertitkos együttműködés révén a Lexusnak sikerült megszereznie a Kvazár Erőforrás Technológiát2 (QPST), melynek segítségével egy pillanat alatt el lehet jutni az Univerzumon belül bárhová, a legközelebbi Aktív Galaktikus Mag3 (AGN) energiájának felhasználásával. A Csillagszerű Tárgyak4 (QSO) minden olyan galaxisban megtalálhatók, ahol van egy óriási tömegű központi fekete lyuk. Éppen ezért a QPST-hajtású Lexus járművek fekete lyukakról kapták a nevüket.

A gép legfőbb jellemzői

Technológia

 • IGPS (Inter-galaktikus helymeghatározó rendszer)
 • Az Amazon Alexa* hétmilliárd idegen nyelvet ismer
 • Gamma-sugár fényszórók
 • Végtelen skálájú technológia

Teljesítmény

 • A Lexus legújabb Kvazár Erőforrás Technológiája (QPST)
 • A TON 618-as fekete lyukról elnevezett meghajtó rendszer
 • 122 MPG (évezred/per gallon)
 • Három üzemmód: Eco, Sport és Quantum
 • Gyorsulás 0-ról 60 mérföldre 0,0000000000001 nanoszekundum alatt
 • Fénysebesség

Kényelem és dizájn

 • Intergalaktikus, méltányos kereskedelemből származó adoriani bőrből készült kárpitok

Biztonság

 • A Lexus legújabb átalakítható ülése 31 pontos biztonsági övvel érhető el, ami az Univerzumban megtalálható összes testtípus számára megfelelő
 • Lexus Safety System + (LSS+) erőtér-technológiával

Stílusok és csomagok

 • Igazságosztó Csomag
 • Minden, amire szükség van ahhoz, hogy megvédjük a Földet az Univerzum mocskától
 • Hat egyéb fényezéssel is elérhető, de a Lexus természetesen az Árnyfeketét ajánlja
2013.12.10 LPMPD

A filmben a Lexus biztosítja a sötét zsaruk globális járműflottáját. A maximális sebességnek köszönhetően a sötét zsaruk választása 2020-as Lexus RC F. A luxus sportkupé izgalmas változásokon esett át, könnyebb és gyorsabb lett, ezzel is segítve a sötét zsarukat az univerzum megmentésében. A Lexus RC F sportkupé és a Galaktikus Igazságosztó vadászgépek tökéletes járművek arra, hogy a sötét zsaruk csapata megvédje az univerzumot.További információért látogasson el a MeninBlack.com oldalra.

Jegyzet: az fent szereplő műszaki adatok és jellemzők a képzelet szüleményei arról, milyen lenne egy gonoszölő Lexus vadászgép. A filmben szereplő jármű számítógépes animáció, a valóságban nem létezik.
Az *Amazon, Alexa és a hozzá kapcsolódó logók az Amazon.com Inc. és leányvállalatai védjegyei

1. Árnyfekete – Az „umbra” az árnyék legsötétebb része, ahol a tárgy teljes egészében elállja a fényforrás útját. Az asztrofizikában ez egy olyan kozmikus test árnyékának tölcsér formájú része, amely minden fényt elzár az eredeti forrástól.

2. Kvazár Erőforrás Technológia (QPST) – a kvazárok az Univerzum legfényesebb tárgyai, amelyek különlegesen sok energiát bocsátanak ki. Nagyon kevés az olyan forrás, amely képes a kvazárok számára elegendő energiát termelni. A csillagászok feltevései szerint a kvazár energiaforrása az önmagában található hatalmas tömegű fekete lyuk.

3. Aktív Galaktikus Mag (AGN) – egy galaxis központjának azon kicsi területe, ami annyira fényes, hogy ragyogóbb, mint a galaxis összes maradék fénye. Ez a legerősebb és legstabilabb fényforrás az univerzumban. Túl sok energia van a magjában ahhoz, hogy ki legyen téve egy csillagrobbanásnak.

4. Csillagszerű Tárgy (QSO) – olyan csillagászati testek osztálya, amelyek külsőre egy csillagra hasonlítanak, de nagy hullámhosszuk vagy vörös eltolódásuk van.

5. TON 618-as fekete lyuk – az egyik legnagyobb tömegű fekete lyuk az Univerzumban, amit egy rendkívül fényes kvazárban fedeztek fel, 10,37 milliárd fényévnyire a Földtől, a galaktikus északi sark közelében. Tömege 66 milliárdszor nagyobb a Nap tömegénél.

Top